Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyas'ta halk toplantısı düzenlendi

Manyas

Manyas Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, kamu kurum amirleri, STK ile tüm muhtarlar katıldı. Katılan tüm konuklardan kapıda HES kodunun sorgulandığı toplantı

Manyas Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, kamu kurum amirleri, STK ile tüm muhtarlar katıldı. Katılan tüm konuklardan kapıda HES kodunun sorgulandığı toplantı da, muhtarlar mahalleleriyle ilgili sıkıntıları iletirken, Kaymakam Koray Çelik, yaptığı konuşmada Manyas'ın bir marka şehir olduğunu söyledi. 
Bu marka değerinin başında Kuşcenneti ve coğrafi işarete sahip Manyas Kelle Peyniri’nin başta geldiğini ifade eden Kaymakam Çelik “Bunları tanıtmamız gerekiyor, kadın girişimcilerden oluşan bir kooperatif ile kelle peyniri kendi olanakları ile yapılabilir ve yöresel tat olarak ülke çapında değerlendirilir, bu şekilde istihdam alanı açılır. Bizler Manyaslıyız ve Manyas'a borcumuz var. Ben tüm çabalarımı bu ilçe için harcayacağım, sizleri de, müteşebbislerimizi de yanımda görmek istiyorum. Burada ki sorunların da kesinlikle takipçisi olacağım.” Diye konuştu. 
Ayrıca ilçe de ev kiralarının yüksek tutulmaması gerektiğini aksi halde üniversite öğrencileri ile memurların çevre ilçelere kaçtıklarını bunun önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, öğrenciler için sosyal aktivitelerinin gerçekleştirebilecekleri alanların oluşturulmasını istedi. 
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin ise pandemi nedeniyle iki yıldır kira alamadıklarını bu nedenle zor bir süreç geçirdiklerini belirtti. 
Gelecek yıl yarım kalan alt yapı çalışmalarının önümüz de ki yıl telafi edileceğini dile getiren Başkan Barçın, kırsalda söz verdikleri kimsenin ayağına çamur değmeyeceği sözünün gerçekleşeceğini belirtirken, yeni düğün salonunun yanına sosyal aktivitelerin yapılacağı alanlar oluşturacaklarını açıkladı.  
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Manyas' toplantısı düzenlendi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli