Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyasta Okul Sütü Akıl Küpü projesi

Manyasta Okul Sütü Akıl Küpü projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul sütü, akıl küpü projesi geçtiğimiz hafta Manyasta başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul sütü, akıl küpü" projesi geçtiğimiz hafta Manyas`ta başladı. Ülkemizde süt tüketme oranının diğer ülkelere göre çok düşük olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda çocuklarımıza küçük yaşlarda sütü sevdirmek ve onların fiziksel ve beyin gelişimine olumlu katkı sağlamayı amaçlayan proje de öğrencilerin dağıtılan sütlere ilgisinin olduğu gözlendi.
İçerisinde birçok vitamin ve minerali barındıran süt tüketiminin ülkemizde ki süt sektörüne de olumlu katkı sağlayacağı belirtiliyor. Manyas Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe merkezi ile belde ve köylerimizde bulunan on ilköğretim okulunda her gün 1396 öğrenciye pastörize kutu süt dağıtımının sürdüğünü,11 öğrenci velisinin süt almayı kabul etmemesi üzerine 1385 öğrencinin kampanyadan yararlandığı ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirttiler.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı