Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Manyas’ta “Üreten Kadınlar ile Büyü-Yün” projesi

Manyas’ta “Üreten Kadınlar ile Büyü-Yün” projesi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Manyas Kaymakamlığı arasında imzalar Manyas için atıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Manyas Kaymakamlığı arasında imzalar Manyas için atıldı. Proje ile Manyas’ta organik ürünlerin üretimi için bir merkez kurulacak. 
Manyas Kaymakamlığı’nın “Üreten Kadınlar İle Büyü-Yün” projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın GMKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek. 
Projeye 2.2 milyon lira destek sağlanacak 
GMKA Balıkesir hizmet binasında atılan imzalar ile Manyas’ta Miralay Bekir Sami Bey İlkokulu’nda kadınların, genç işsizlerin, sosyal yardım alan kişilerin istihdam edilebilirliğin artırılması, gelir getirici ve üretimi artırıcı faaliyetlere katılımlarının artırılması, sosyal anlamda toplumda görünürlük kazandırılması gibi amaçlar doğrultusunda bir eğitim ve üretim atölyesi oluşturulacak. Toplam bütçesi 2.2 milyon liradan fazla olan proje ile Manyas önemli bir üretim merkezi kazanacak. 
Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manyas Kadın Kooperatifi’nin ortağı olduğu projenin imza toplantısında bir değerlendirmede bulunan Manyas Kaymakamı Koray Çelik, “GMKA ile çıktığımız yolda öncelikle bize inanan güvenen GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç ve ekibine ilçem adına çok teşekkür ediyorum. Öncelikle Balıkesir’de beğenilen, ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygunluğuonaylanan ve nihai olarak hibe almaya hak kazanan projemiz ile Manyas ilçesi artık üzerindeki ölü toprağını silkeleyecek daha kararlı adımlarla ilerleyecektir. Gençlerin, kadınların, dezavantajlı grupların iş imkânı bulması, ilçede sosyalleşecek bir alan tesis edilmesi gibi tüm fonksiyonlar proje hayata geçer geçmez yakından görülebilecektir. Ben bu bağlamda desteklerini esirgemeyen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç’e münhasıran tekrar teşekkürlerimi iletiyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli