Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Manyas´taki ölüm kavşağına sinyalizasyon

Manyas´taki ölüm kavşağına sinyalizasyon

Manyas´ın kanayan yarası olarak bilinen ve ölümlü kazalara neden olan dört yol ağzına nihayet sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Manyas´ın kanayan yarası olarak bilinen ve ölümlü kazalara neden olan dört yol ağzına nihayet sinyalizasyon sistemi kuruldu.
İnönü Caddesi, Bandırma Caddesi ile Boğazpınar Mahallesi ve Milli Egemenlik Caddesi (Sanayi Bölgesi) yollarının kesiştiği dört yol ağzı yaya ve sürücüler için güvenilir bir kavşağa dönüştü.
Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunun da hizmete girmesiyle birlikte görüş alanının azalması bu kavşakta sürücülere zor anlar yaşatırken daha önce Boğazpınar yoluna dönüşte bulunan elektrik direğine konulan ayna da yaşanılan kazalara engel olamamıştı.
Sinyalizasyon sisteminin ilçemize kazandırılması konusunda 2 yıldır mücadele ettiğini söyleyen Yeni Mahalle Muhtarı Serkan Keçeci, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada dönemin Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın bu hizmette öncü olduğunu hatırlattı.
2018 yılında o zaman Balıkesir Valisi olan şimdi Antalya Valisi olarak görev yapan Ersin Yazıcı´nın ilçemize yapmış olduğu bir ziyarette kendisine bu sorunu aktardığını belirten Muhtar Keçeci, ?Kendileri bize konu hakkında çalışma yapacağını bildirerek ilçemizden ayrılmıştı. Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya o süreçte tüm yazışmaları yaparak verdiğimiz dilekçelerle birlikte Balıkesir Valiliği´ne başvuruda bulunuldu.
Dönemin Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı o süreçte bizim talebimizi İl Trafik Komisyonu´nda onaylatarak gereğinin yapılması konusunda gerekli kurumlara izinleri vermiş. Bundan bizim çok sonra haberimiz oluyor. Tabii sonrasında sinyalizasyon sisteminin yapımı konusunda yoğun çaba sar ettik. Nihayetinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın maddi desteğiyle birlikte ölüm kavşağı olarak adlandırılan bu dört yol ağzına sinyalizasyon sistemini kazandırdık. Ben Yeni Mahalle Muhtarı olarak mahallem adına başta öncelikle bu projeye onay veren dönemin Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´ya projenin tüm maddi masrafını üstlenen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz´a, ve projeye her zaman destek olan Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya´ya teşekkür ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli