Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyas'ta kök hücre ve kan bağışı

Manyas

Manyas Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri kök hücre ve kan bağışında bulundu.

Manyas Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri kök hücre ve kan bağışında bulundu.
MYO öğrencileri önce kök hücre konusunda konferansı dinleyip, daha sonra kök hücre örneği verdiler.
Kızılay mobil kan aracı bu kez Manyas MYO`da konuşlanarak, öğrencilerin kök hücre örnekleri ile kan bağışlarını kabul ettiler. Kök hücre kazanım uzmanı Ramazan Çiçek ve Aylin Alkan, Manyas MYO konferans salonunda öğrencilere kök hücre konusunda sinevizyon eşliğinde bilgi aktardı.
Ramazan Çiçek, kök hücrenin önemine değinerek "Ülkemiz de 835 lösemi hastası nakil bekliyor. Lösemi hasta sayısı ülkemizde son on yılda % 300 artış gösterdi. Bugün ABD`de 7.5 milyon, Almanya`da 5 milyon İsrail`de 18-50 yaş arası nüfusun % 98`den kök hücre örneği alınmıştır'” açıklamasında bulunup, özellikle genç nüfusu kök hücre örneği vermeye davet etti.
Konferans sonrası kan ve kök hücre örneği bağışları için mobil araca giden öğrenciler Kızılay ekibi Doktor Nazan Özbek Gacal ile Hemşireler Engin Şekercioğlu, Muhammet Oduncu ve Özlem Temiz tarafından sağlık kontrolleri yapılarak uygun olanların kök hücre örnekleri ile kan bağışları kabul edildi.
Gün içinde 40 öğrenci kök hücre örneği verirken, 35 öğrenci kan bağışında bulundu. Kızılay Manyas Şube Başkanı Fikret Özyar, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli