Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmara Adası Kamplı Bisiklet Festivali sona erdi

Marmara Adası Kamplı Bisiklet Festivali sona erdi

Marmara Belediyesi ile İstanbul Büyükçekmece Bisiklet Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 3. Marmara Adası Kamplı Bisiklet Festivali başarıyla tamamlandı.

Marmara Belediyesi ile İstanbul Büyükçekmece Bisiklet Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 3. Marmara Adası Kamplı Bisiklet Festivali başarıyla tamamlandı.

23-25 Ağustos 2019 tarihlerinde bu sene üçüncüsü gerçekleşen Marmara Adası Kamplı Bisiklet Festivali´nde mutluluk ve heyecan vardı.

Bisikletin, doğanın, denizin, kampın ve eğlencenin iç içe olduğu festivalde, bu sene de hem bisiklet sürüldü hem de tatil tadında vakit geçirildi.

3. Marmara Adası Kamplı Bisiklet Festivali 23 Ağustos akşamı Çınarlı Mahallesi´nde başlayan etkinlikler kapsamında katılımcılar kamp alanlarına yerleştirildi.

24 Ağustos sabahı bisiklet grubu, kahvaltı için Çınarlı Mahallesi´nden Marmara Merkeze ulaşmak üzere yola çıkarken, kahvaltının sona ermesiyle sergi alanına kadar bisikletli grup ile beraber bisiklet sürüşü devam etti.

Bisiklet grubu eski Hükümet Konağı´nda Sanatçı Ali Ayyıldız´a ait ?Mektepte İki Teker? adlı fotoğraf sergisinin açılışında yer alırken, serginin açılışı Marmara Kaymakamı Hasan Uğuz ve  Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy tarafından gerçekleştirildi.

Fotoğraf Sergisinin açılışının ardından Topağaç Mahallesi´ne kadar aralıklı molalarla bisiklet sürülmesi devam ederken, Topağaç Mahallesi´nde öğle yemeği molası verildi.

Yemeğin akabinde Saraylar Yana Piknik alanına kadar aralıklı molalar halinde pedalların çevrilmesine devam edilip, saat 16.30 sularında kamp alanına varan ekip çadır kurma hazırlığına girişti.

Saraylar Mahallesi´nde gezerek ve denize girerek vakit geçiren katılımcılar kamp alanında çeşitli aktiviteler ile zaman geçirdiler.

25 Ağustos sabahı kahvaltının ardından katılımcılar iki gruba ayrıldı. Bir grup adanın en yüksek noktası olan Nato Tepesi´ne bisikletler ile devam ederken diğer grup Saraylar Mahallesi´nde bisiklet sürmeye devam ederek sahilin keyfini çıkardılar.

Günün sonunda festival sona ererken, katılımcılar gelecek sene tekrar buluşmak üzere adadan ayrıldılar.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli