Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Marmara Adası´nda elektrik yok

Marmara Adası´nda elektrik yok

Marmara Adası´nda, denizin dibinden giden elektrik kablolarının arızalanması nedeniyle dünden itibaren elektrik kesintisi yaşanıyor.

Marmara Adası´nda, denizin dibinden giden elektrik kablolarının arızalanması nedeniyle dünden itibaren elektrik kesintisi yaşanıyor.
Erdek İlçesi kırsal Narlı Mahallesi´nde kurulu trafodan Marmara Adası´na deniz dibinden giden elektrik kablolarında meydana gelen arıza nedeniyle adada elektrikler kesildi.
29 Aralık günü öğle sularında yaşanan elektrik kesintisi üzerine UEDAŞ ekipleri, deniz dibindeki kabloların tamiri için harekete geçerken, denizde devam eden fırtına çalışmaları aksatıyor.
Ada da saatlerdir devam eden elektrik kesintisiyle ilgili bilgi veren Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara Adası´na elektrik hattının Erdek İlçesi kırsal Narlı Mahallesi´ndeki trafo aracılığı ile deniz dibine monte edilen kablolarla sağlandığını söylerken, bu hatlarda meydana gelen bir arıza nedeniyle ada da elektrik kesintisiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.
Paşaliman Adası´ndan gelen ayrı bir hatla Avşa Adası´na elektrik verildiğini belirten Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, ?UEDAŞ çalışanları adamıza elektrik verebilmek için büyük çaba gösteriyor. Deniz dibindeki kablolarda yaşanan arızanın herhangi bir geminin denize attığı çapa veya kaçak trol yapan bir tekneden atılan tarağın kablolara takılması sonucu olduğunu düşünüyoruz. En sağlıklı bilgiyi deniz dibindeki kablolarda yapılan incelemenin ardından öğrenebileceğiz.? diye konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Marmara Adası elektrik
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli