Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarına turist seli

Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarına turist seli

Türkiye genelinde, 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00´da başlayan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını Marmara ilçesine...

Türkiye genelinde, 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00´da başlayan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını Marmara ilçesine bağlı Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarında geçirmek için başta İstanbul olmak üzere çevre illerden gelenler, feribot ve iskelelerde yoğunluğa neden oldu. 

Araçlarıyla adalara gitmek isteyen tatilciler, feribot iskelesinin önünde uzun kuyruklar oluştururken, yoğunluk nedeniyle ek feribot seferleri konuldu. Kısıtlama öncesi tatilci akınına uğrayan adaların toplam nüfusu yaklaşık 4 kat arttı. 

Tam kapanmanın ardından adalarda yaşanan turist yoğunluğuna ilişkin açıklama yapan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, ?Şu an itibariyle adalarımıza korkunç derecede İstanbul´dan, Anadolu´dan gelen turist var. Pandemi çıktığından beri adalarımızda insanlar villa yapmak için yoğunluk oluşturmuştu. Şimdide kısıtlama öncesi yoğunluk yaşanıyor. Feribotlara ek seferler koyuldu. Yarına kadar ciddi anlamda bir yoğunluk var. Biz belediye olarak çalışmalara daha önceden başlamıştık. İnşallah bu kapanmadan sonra adada olduğu gibi Türkiye ve dünyada tüm mekanlar açık olur. En büyük sıkıntımız ulaşımdı. Şimdi 12 farklı tarifeli seferlerle, Tekirdağ, Barbaros, Erdek ve İstanbul´dan adalarımıza seferler düzenleniyor. Ulaşım problemimiz de şu anlık kalmadı? dedi. 

Adalara gelen tüm yazlıkçılardan maske, mesafe ve hijyene önem vermelerini isteyen Başkan Aksoy, ?Bizler bir yıl boyunca kendimizi elimizden geldiği kadar izole etmeye çalıştı. ?Adaya geldik, gelişigüzel dolaşırız, toplantı yaparız´ diye bir şey yok. Ada kurallarına, pandemi kurallarına, bütün vatandaşlarımızın uymasını rica ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi. 

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli