Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmara Belediyeler Birliği Balıkesir´de toplandı

Marmara Belediyeler Birliği Balıkesir´de toplandı

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 2017 yılı ikinci meclis toplantısı Balıkesir İli Edremit İlçesinde yapıldı.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 2017 yılı ikinci meclis toplantısı Balıkesir İli Edremit İlçesinde yapıldı.
MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yönettiği meclise, birliğe üye 186 belediyeden temsilciler katıldı.
Edremit Adrina Termal Otel´deki toplantıya, birliğe üye belediyelerin başkanları katıldı.
Meclisin açılışında söz alan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iklim değişikliği ve deprem konularına dikkat çekti.
MBB´nin bu konuda üzerine düşeni yaparak bu yıl Afet Koordinasyon ve İşbirliği Merkezi´ni (MAKİM) kurduğunu belirten Başkan Altepe, 2016 yılı itibariyle Afet ve Koordinasyon İşbirliği Planı´nın (MAKİP) hizmete alındığını hatırlattı. MAKİP´in TAMP´a uyumlu olarak hazırlandığını ve halen yürürlükte olduğunu kaydeden Başkan Altepe, üye belediyelerin MAKİP´in kendi hazırladıkları afet müdahale planlarına uygunluğunu teyit ettiklerini ifade etti.
Başkan Altepe, konuşmasında, deprem gibi afetler dışında gündemde yer alması gereken konulardan birinin iklim değişikliği olduğunu vurguladı. Şehirlerin küresel ısınma ile mücadeleye katkı sağlaması gerektiğini, dünyada sera gazının % 70´inin kentsel bölgelerden salındığını ifade eden Başkan Altepe, "Türkiye´nin de katıldığı Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi´nde dünya liderleri konuyu ciddiyetle gündemlerine aldılar. Bu konuda asıl sorumluluk gelişmiş ülkelerindir. Cumhurbaşkanımızın uluslararası arenada belirttiği üzere, biz ülke olarak küresel iklim değişikliğiyle mücadelede 2030 yılına kadar yol haritamızı belirledik. Bu yol haritasının yerelden de takip edilmesi elzemdir" dedi.
MBB üyelerine meclis toplantısında ev sahipliği yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´da söz aldı.
Birlik üyelerine Balıkesir´in sahip olduğu zenginlikleri anlatan Uğur, kış nüfusu 1 milyon 200 bin yaz nüfusu 3 milyon 600 bin ile 4 milyon arasında değişen şehrin gelecek vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Uğur, Balıkesir´i planlayarak sosyal hayatı ve ticari alanları ile yaşanabilir kılmak istediklerini söyledi.
MBB´nin 2017 ikinci meclis toplantısında 2018 bütçesi karara bağlandı. Bütçede 15 milyon TL´lik gider öngörülürken, 15 milyon TL´lik gider bütçesine gelirler karşılık gösterilerek bütçe dengesi sağlandı.
Meclis toplantısına katılan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, Türkiye´de iklim değişikliği ve şehirler´ başlıklı semineriyle konuya ilişkin bilgileri birlik üyeleriyle paylaştı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli