Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Marmara Hamsisi yok satıyor

Marmara Hamsisi yok satıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı´nın hamsiye getirdiği 10 günlük av yasağı sonrasında Bandırma Balık Hali´nde yoğunluk yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı´nın hamsiye getirdiği 10 günlük av yasağı sonrasında Bandırma Balık Hali´nde yoğunluk yaşandı.
Bandırma Su Ürünleri Hali´nde Marmara hamsisi yoğun ilgi gördü.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, Karadeniz´in büyük bir bölümünde avlanan hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altında olanların oranında artış olduğu ve et verimlerinin de düşük olduğu gerekçesiyle bakanlıkça 10 gün ara verildi.
Karadeniz´de tutulan hamsiye gelen 10 günlük av yasağı Marmara hamsisine gelmedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı´nca Karadeniz´de hamsi balığına getirilen 10 günlük av yasağı ile ilgili konuşan Balıkçı Barış Yıldız ?Karadeniz´de hamsinin boyutları çok küçük olduğu için Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz´de avlanan hamsi balıkları için 10 günlük yasak getirdi. 

Vatandaşlarımız bu kez Marmara hamsisine yoğun ilgi gösterdi.? Dedi.
Balık Halindeki çalışan balıkçı esnaflarında Metin Çokgezenler ise ?Karadeniz´de avlanan hamsiler çok küçük olduğu için vatandaşların tepkisini çekti ve bakanlık devreye girdi. Karadeniz´de 10 gün av yasağı söz konusu. Hamsinin küçüklüğü devam ederse bir 10 gün daha yasak gelebilir. Bandırma balık halinde şu an Marmara hamsisi satılmakta olup halkımızdan yoğun talep geliyor. Kapıdağ Yarımadası ve çevresinde çıkan hamsi boyutu yasal kapsama uyuyor. İri boy hamsi kilosu 40 liradan satıyoruz. Havaların sıcak gitmesinden dolayı sıkıntı çekiyoruz. Havalar mevsim normallerine girince hamsi bollaşacak ve fiyatları da normale dönecektir. 10 güne kadar 25 liralara kadar ineceğini düşünüyorum.? dedi.
Haber: Serhat Barış

 



Anahtar Kelimeler: Marmara Hamsisi satıyor
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu