Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Marmara İlkokulu´nda STEM eğitimi

Marmara İlkokulu´nda STEM eğitimi

Bandırma´da bulunan Marmara İlkokulu´nda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) destekli, 12.000 lira bütçeli olarak ?STEM Eğitimi? eğitimi başladı.

Okulun 25 öğretmenine yönelik olarak üç gün sürecek eğitimin başlaması nedeniyle düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da katıldı.
Törende ilk konuşmayı, Marmara İlkokulu Müdürü Ali Altan Erkan yaptı. STEM´in, öğrencinin, fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini, günlük yaşamda mühendislik ve teknoloji ile birleştirerek kullanması amacıyla oluşturulan bir yaklaşım olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Erkan, şunları söyledi:
?Bu yaklaşımda önce problem belirleniyor. Çözümleme sürecinde matematik ve fen derslerinde öğrendiği konuları hatırlayıp teknoloji ve mühendislik ile ilgili yeteneklerini kullanarak uygulamaya çeviriyor ve çözüme ulaşıyor. Böylece öğrenme de kalıcı duruma geliyor.
Günümüz kuşaklarının eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek 21. yüzyıl öğretmeninin de daha nitelikli olması zorunludur. 21. yüzyıl öğretmeni olabilmek için sorun çözme becerisine sahip teknolojiyi kullanabilen, öğrenci ve velisiyle olumlu ilişkiler kurabilen, yenilikçi, sorgulayıcı düşünebilen ve ürün kullanarak, ortamı aktif bir öğrenme ortamına dönüştürmeli ve sürekli öğrenmeyi bir ilke olarak benimsemelidir. Bütün bu nedenlerle 21. Yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, donanımlı öğretmenlere sahip olmak, ülkemizin eğitim alanında yükselmesini sağlamak, maker´e(teknoloji ile kendin yap) bağlı şekilde kuşaklar yetiştirmek amacımızdır. Okul kadrosu olarak yeniliklere açık bir çizgiye sahibiz. 21. yüzyıl ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, STEM yaklaşımını okulumuzda öğretmenlerimize uygulatmak istiyoruz. Alacağımız STEM eğitimini uygulamaya dönüştürdüğümüzde öğrencilerimiz, artık sessizce oturup yalnızca verileri almakla yetinmeyecekler; görecek, duyacak, çözümleyecek, söyleyecek, yapacak, katılacak, paylaşacak ve var olanı değiştirebilecek; kendisini, içinde yaşadığı toplum ve dünyayı bilimin ve öğretmenin ışığında keşfedecek, öğrenmeyi öğrenecektir. Böylece bilgiyi yalnızca tekrarlamayıp bilinenleri sorgulayacak ve kendi bilgisini kendileri üreteceklerine inanıyoruz.?
Ardından konuşan Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da, 21. yüzyılda, eğitimin de teknolojik gelişmelerden yararlanması gerektiğinin altını çizerken, ?Buna paralel olarak biz de, Milli Eğitim olarak ülkemizde ilk kez ?Kodlama Eğitimi´ programını yaşama geçirmek ve böylece çocuklarımızı, erken yaşta eğitim programının parçası yapmak istiyoruz? dedi.
Marmara İlkokulu´nda üç gün sürecek STEM eğitimini, Pamukkale Üniversitesi öğretim elemanı Aytaç Karakaş verecek.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Marmara İlkokulu STEM eğitimi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli