Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara Kaymakamı İHL inşaat alanını inceledi

Marmara Kaymakamı İHL inşaat alanını inceledi

Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, ilçeye bağlı Saraylar Mahallesi´ne giderek burada yapımı süren Saraylar İmam Hatip Lisesi(İHL) inşaat alanını inceledi.

Saraylar İmam Hatip Lisesi inşaat sahasını ziyaret etmek üzere Saraylar Mahallesi´ne giden Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, yürütülen faaliyetleri ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Yapımı süren bina hakkında müteahhit ve okul yöneticilerinden bilgi alan Kaymakam Tunç, sürdürülen çalışmalarda alınması gereken önlemler konusunda tespitlerde bulunup, işin yapımını üstlenen müteahhide yapım işinde ivedi olması talimatı verdi. 

Çalışanlara kolaylık diledikten sonra inşaat alanından ayrılan Kaymakam Tunç, geçici yerinde hizmet veren Saraylar İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi´ni ziyaret etti.
Kaymakam Tunç, öğrencilerle birlikte kitap okudu
Saraylar İmam hatip Ortaokulu ve Lisesi´ni ziyaret eden Kaymakam Tunç, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın organizasyonunda gerçekleştirilen BENGİ Projesi kapsamında, okulda okuma saati etkinliğine katılarak öğretmen ve öğrenciler ile beraber hem kitap okudu, hem de sohbet etti. Okuma saatinin ardından öğrenciler ile bir süre kitaplar üzerine sohbet eden Kaymakam Tunç, "Kültürlü bir insan olmanın ilk yolu okumaktır. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Okuma bir arayıştır, gerçeği, doğruyu, güzeli arayış. Her arayış içinde bulma heyecanını barındırır. Okuyan insan her zaman bilgili ve hayatında başarılı olur. Kitaplar, bize çağımızın en önemli unsurlarından olan dilimizi ve de zamanımızı en doğru şekilde kullanabilmemizi öğretir. Kitap okuyarak, çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oluruz. Bu etkiyle insanlarla ilişkilerimiz güçlenir ve daha sosyal bir karaktere sahip oluruz." dedi. Dil öğrenmenin de önemine değinen Kaymakam Tunç, ?Bir lisan, binlerce yıllık
kültür sonucunda ortaya çıkar ve gelişir. Bir kültürü oluşturan en önemli parça insandır ve siz bir dili öğrenirken bir kültürü öğrenmiş olursunuz. Bunun yanı sıra başarılı olmak ve dünya ile entegre olabilmek için mutlaka erken yaşlarda yabancı dil öğrenimine önem vermelisiniz.? diye konuştu.
Kaymakam Tunç´un ziyaret programında, Marmara İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yavuz ile Şube Müdürü Mehmet Metin Şark yer aldı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false