Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Marmara Mermeri İtalya´da görücüye çıktı Başkan Aksoy İtalya´da

Marmara Mermeri İtalya´da görücüye çıktı Başkan Aksoy İtalya´da

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, İstanbul Maden ve Metalleri İhracatçı Birlikleri (İMİB) davetlisi olarak İtalya´ya gitti.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, İstanbul Maden ve Metalleri İhracatçı Birlikleri (İMİB) davetlisi olarak İtalya´ya gitti.
İtalya-Verona kentinde 30 Eylül-03 Ekim 2015 tarihlerinde devam eden fuara Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´da katıldı.
Türk stantlarını ziyaret eden Başkan Aksoy, başarı dileğini iletip fuarın hayırlı olması temennisinde bulundu.
İtalya´nın Verona kentinin ev sahipliği yaptığı Mermer, doğal taş, kimyasal ürünler ve taş işleme makinalarıfuarına Türkiye´den çok sayıda firma katıldı.
Dünyada doğal taş endüstrisinden ön plana çıkmış firmaların bir araya geldiği fuarda, Türk mermercilik sektöründen çok sayıda firmanın katıldığı fuarda Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´da yer aldı.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy yaptığı açıklamada, fuara Türk firmalarının katılımı için organizasyon düzenleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği´ne (İMİB) teşekkür ederek, "Marmara İlçesinden gelen firmalarımızın ziyaretini gerçekleştirmek destek vermek, onlarla sohbet etmek, firmalarımızın karşılaştıkları sorunlarla ilgili taleplerini almak, bu fuarı gezerken, dünyanın diğer ülkelerin mermercilikte hangi seviyeye geldiğini tespit etmek açısından çok önemliydi." diye konuştu.
Temsil ettiği Marmara İlçesinin mermercilik sektöründeki yerine de değinen Aksoy şunları kaydetti:
"Marmara, Türkiye´de mermercilikte adını en hızlı duyuran yörelerden biri. Dolayısıyla dünyada mermercilik alanında bazı ülkeleri kısa süre içinde geçmemiz gerekiyor. Bunların arasında İtalya geliyor. Biz de bu noktada tüm desteğimizi madencilerimize verme gayreti gösteriyoruz."
Mermercilik sektörünün Marmara Adasında işsizliğin çözümü bakımından katkı koyan bir sektör olduğuna da dikkat çeken Aksoy, ?Ama bunların çevre duyarlılığı içinde olması için biz de çaba sarf ediyoruz. Onlara kolaylık sağlamak için hükümetimiz düzeyinde çalışmalar yapıyoruz. Onların da kendilerine göre sorunları var. Kolay değil, dağ başına elektriği, suyu çıkarıyor, araçları çıkarıyorlar ki o taş kendiliğinden inmiyor. Ülke ekonomisine katkı veriyorlar." Diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli