Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Marmara OSB´den iftar

Marmara OSB´den iftar

OSB, 221 hektarlık alanda kurulacak

Marmara Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu, Bandırma´da iftar verdi. İfrata Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Başsavcı Önder Yeniçeri, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle diğer konuklar katıldı.
İftardan sonra ilk konuşmayı Marmara Ana Metal ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Saadettin Çay yaptı. OSB kurma çalışmalarını çok önceden başlattıklarını, resmi prosedürü ise 2015 yılında tamamladıklarını belirten Çay, şunları söyledi:
?Daha sonra Ana Metal ve Sanayicileri Derneği´ni kurduk. Bu bölgeyi oluşturmak için bize 2 milyon 210 bin metre karelik arazi verildi. 1 Kasım 2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bölgemizin tescilini yaptı. Bu bölgenin dışında 40 milyon metre karelik genişleme aalanımız var. Organize sanayi bölgemizde ana metal, makine, enerji, savunma sanayi ve otomotiv sektörleri için üretim yapılacak. Çevre duyarlılığına büyük önem vererek ve sürdürülebilir olmayı ön plana alarak üretim yapacağız.?
Marmara Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da konuşmasında Ramazan ayının birlik-beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının pekişmesine büyük katkı sağladığını vurguladı. Devletimizin bir yandan da terörle mücadele ettiğine dikkati çekerek, şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Yazar, şöyle konuştu:
?Marmara Organize Sanayi Bölgesi´nin kurulması için biz de kamu görevlisi olarak katkı sağlıyoruz. Çevreye uyumlu ve duyarlı bir organize sanayi bölgesinin, 2-3 yıl içinde yaşama geçirilerek, bölgemizin istihdam ve üretimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.?
Marmara Ana Metal ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Marmara Denizi´nin güneyinde, Bandırma sınırları içinde, Bursa-Çanakkale otobanı üzerinde, Bezirci ve Şirinçavuş mahalleleri arasında, ilk aşamada 221 hektar alanda kurulacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Marmara iftar
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli