Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara-Saraylar Meydanı yeniden düzenleniyor

Marmara-Saraylar Meydanı yeniden düzenleniyor

Marmara ilçesine bağlı kırsal Saraylar Mahallesi’nde, meydan yenileme ve düzenleme çalışmaları başladı.

Marmara ilçesine bağlı kırsal Saraylar Mahallesi’nde, meydan yenileme ve düzenleme çalışmaları başladı.
Saraylar Mahallesi meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında hazırlanan projeye göre, 560 m2 yeşil alan olarak ayrılırken, meydana 30 palmiye türü ağaç ekilecek olup, 21 aydınlatma direği montajı gerçekleşecek. Meydan zemininde ise 585 metre bordür ile 2.500 metre kare karo taş kullanılacak.
Avşa Adası meydanı da yenileniyor
Diğer yandan bölgemiz turizminin cazibe merkezleri arasında yer alan Avşa Adası’nda da meydan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Avşa Adası meydanındaki yenileme çalışmalarına ek olarak Avşa Belediye Caddesi de sil baştan restore ediliyor.
Avşa Belediye Caddesi’nde trafiğe kapatılan 315 metre güzergah boyunca refüj olarak ayrılan 600 metre karelik yeşil alanın yanı sıra, yaya yolu olarak projelendirilen toplam 4.000 metre uzunluğundaki 2 yürüyüş yolunda yapımdan sorumlu ekipler çalışmalarını yürütüyor.                    
Marmara ilçesinin Saraylar Mahallesi ile Avşa Adası’ndaki çalışmaların yaz sezonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği Ankara gezisi hakkında da bilgiler aktardı.
Ankara ziyaretinde, bir araya geldiği AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gidilerek Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile görüştüklerini belirten Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, çöp aktarma istasyonu yapımı ile adaların temizliğinde kullanılmak üzere araç sağlanması konusunda bakan yardımcısından destek sözü alındığını söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Özkaya’yı makamında ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan
Aksoy, “Marmara Adası’na doğalgazın gelmesi için girişimlerde bulunduk. Yaptığımız fizibilite çalışmalarımızı takdim ettik. Misafirperverliği için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Haber: Tuncay Ertan

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı