Marmara tekrar yeşerecek
Marmara Adası´nda yanarak küle dönüşen arazilerin yeniden yeşermesi için fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.
Erdek Haber
Yayın: 27 Eylül 2019 - Cuma 20:53
Güncelleme: 27 Eylül 2019 20:53
Marmara tekrar yeşerecek

Marmara Adası´nda yanarak küle dönüşen arazilerin yeniden yeşermesi için fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.
Marmara ilçesinde geçtiğimiz aylarda çıkan orman yangını neticesinde yanarak zarar gören ağaçların yerine yenileri dikilerek Marmara Adası´nın eski yeşil günlerine dönmesi hedefleniyor.
Marmara Adası´nda 12 Ağustos 2019 tarihinde meydana gelen ve 11 saatlik bir çalışma ile kontrol altına alınabilen yangında çok sayıda ormanlık arazi ve hayvan ile bazı yerleşim yerleri zarar görmüştü. Olayın ardından geçen zaman zarfında Marmara Adalar Belediyesi ile Orman Bakanlığı´nın yaptığı çalışmalar sonucu adanın eski yeşil günlerine yeniden dönebilmesi için geri sayım başladı.
Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy yaptığı açıklamada, yangında zarar gören yerlerde bulunan ağaçların kesim ihalesinin yapıldığını, 15 gün içerisinde zarar gören ağaçların kesilerek gerekli altyapı ve sürüm işlemine geçileceğini bildirdi.
Orman Bakanlığı´nın aldığı karar gereği dikilecek ağaçların bakanlık tarafından belirleneceğini ifade eden Başkan Aksoy, bu nedenle ağaç dikmek isteyen vatandaşların Bakanlığın banka hesabına ağaç başına 10 TL bağış yapabileceklerini kaydetti.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Marmara tekrar yeşerecek
  • Perşembe 13.8 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.8 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.1 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Hastane, liman trafiğine teslim

2

Bandırma semalarında gurur tablosu

3

DÜZLER KAVŞAĞINDA KAZA: 1 YARALI

4

BANDIRMA'DA VEFAT EDEN POLİS MEMURU YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

5

ERDEK’TE “KORKMA, GENÇLİĞİN RUHU BURADA” BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

6

Erdek’te bölgesel gündem masaya yatırıldı

7

Erdek’teki bıçaklama olayının duruşması sürdü