Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmara Adası Sele Teslim Oldu

Marmara Adası Sele Teslim Oldu

Marmara İlçesinde Pazar günü gece saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış sele neden oldu.

Marmara İlçesi`nde Pazar günü gece saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış sele neden oldu. 
Marmara`ya ulaşımı sağlayan Saraylar ve Topağaç yollarının kapandığı öğrenilirken, yollarda zaman zaman 1-1,5 metre su birikintilerinin oluştuğu belirtildi. Çevrede bulunan birçok tarım arazisi de sular altında kalarak, tarım ürünlerinin de sulardan etkilendiği gözlendi.
Yağan yağan yağmur nedeniyle derelerin taşması ve yolların yıkılması nedeniyle öğrenciler okula gidemeyince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulları bir gün süreyle tatil etti.
Öte yandan Marmara Adasında yapılmakta olan Hükümet konağı İnşaatındaki moloz artıkları ile parke taşlar sel sonucunda adanın merkezinde toplandı. Toplanan moloz ve parke taşlar Belediye ekipleri ve vatandaşların yardımlarıyla temizlenirken, iskelede bağlı bulunan yaklaşık 10 balıkçı teknesi de sulardan zarar gördü.
Ada da bulunan zemin katlardaki meskenler sular altında kalırken, herhangi bir can kaybının yaşanmaması ise sevindirici yönü oldu.
Sulara kapılan birçok araç sürüklenirken bazı kişiler otomobillerini sel sularından korumak için iple ağaca bağladı.
Öte yandan yine dün akşam elektrik kesintilerinin yaşandığı adada, Meteoroloji yetkilileri son 24 saatte ilçede metrekareye 40 kiloya yakın yağmur düştüğünü, yağışın yarın da devam edeceğini bildirdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli