Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Marmara adasına ulaşım kesildi

Marmara adasına ulaşım kesildi

Erdek'den, Marmara'ya yolcu ve araç taşıyan gemi kötü hava koşulları nedeniyle Marmara iskelesine yanaşamadı. Yolcular, elektrik olmadığı için üşümemek için aynı gemi ile Erdek'e geri dönüş yaptı.

Erdek’den, Marmara’ya yolcu ve araç taşıyan gemi kötü hava koşulları nedeniyle Marmara iskelesine yanaşamadı. Yolcular, elektrik olmadığı için üşümemek için aynı gemi ile Erdek’e geri dönüş yaptı.

Tüm yurtta etkisini gösteren kötü hava koşulları, Marmara ilçesi ve adalarının gece boyunca karanlıkta kalmasına neden oldu. Otel ve pansiyonlarda kalan birçok kişi klimalar çalışmadığı için geceyi üşüyerek geçirdiler.

GEMİ YANAŞAMADI

İlçemizden saat 19.00′da 70′e yakın yolcu ve 15 araç ile Avşa ve Marmara’ya gitmek üzere hareket eden GESTAŞ isimli gemi Avşa iskelesine yanaştıktan sonra Marmara limanına giremedi. Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy yolcuları Avşa Adası’nda misafir etmek üzere otel kiraladı. Avşa adasında da elektriklerin olmadığı için otellerde klimaların çalışmadığını öğrenen yolcular, aynı gemi ile Erdek’e geri dönmek zorunda kaldı.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Yolcuları özel olarak misafir edecektik. Marmara ve bizim mahallemiz olan Avşa adasında gün boyu elektrikler kesildi. Bize de geceyi de karanlıkta geçireceğimiz söylendi. Elektriklerin en erken yarın öğlen saatlerinde verilmesi düşünülüyor. Denizin dalgalı oluşu yüzünden Marmara ve Avşa’da yaşayan aileler gemi seferleri yapılamayacağı için beklemek zorundalar” diye konuştu.

Öte yandan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ilçemize gemi ile dönen yolcular için Erdek’te bir otel kiraladığı ve 15 kişiyi bu otelde misafir ettiği öğrenildi.

Haber : İsmail Baki - MARMARA



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli