Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Marmara Adası’nın ilk kütüphanesi için geri sayım başladı

Marmara Adası’nın ilk kütüphanesi için geri sayım başladı

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, beraberinde Marmara Belediyesi Kültür Müdürü Hatice Kayacan ile birlikte, Marmara İlçesi’nde Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek binada incelemelerde bulundu.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, beraberinde Marmara Belediyesi Kültür Müdürü Hatice Kayacan ile birlikte, Marmara İlçesi’nde Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek binada incelemelerde bulundu.
Güney Marmara Bölgesi’nin önemli turizm bölgeleri arasında yer alan Avşa ve Ekinlik adalarında yaşayan vatandaşlar ile öğrencilere hizmet vermesi planlanan Halk Kütüphanesi Marmara İlçesi’nde yakın zamanda hizmete girecek. 
Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek tarihi konakta incelemelerde bulunan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, mutlu ve çalışkan insanları ile ağırlıklı olarak turizmden geçimini sağlayan mütevazi insanların yaşadığı Marmara İlçesi’nin tarihinde kütüphane kurumunun hiç olmadığını hatırlattı. 
Tüm kurumları ile kamu hizmetlerinin özveriyle yürütüldüğü Marmara İlçesi’nde, bugünlerde öğrencilerin ve halkın hizmetine sunulmak üzere kütüphane oluşumu ile ilgili heyecanın doruk noktasında olduğunu ifade eden Başkan Aksoy, ilçeye Halk Kütüphanesi kazandırma talebinin Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak’a iletilmesini takiben çalışmaların başlatıldığını belirtti. 
Adada tarihi bir eser olarak tescilli bir binanın Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermesine yönelik söz konusu binada gerçekleşen onarımın ardından kütüphane hazırlama çalışmalarına geçildiğine vurgu yapan Başkan Aksoy,”Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Balıkesir Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün işbirliği ile Marmara Adası Halk Kütüphanesi’ne kazandırılan kitaplar, bilgisayarlar ve diğer malzemelerin teslimi geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Son olarak komşu ilçe Bandırma Halk Kütüphanesi’nin teknik desteği ve rehberliği ile başlatılan bir çalışma ile de kitapların dizimi ve hizmete hazır hale getirilmesi çalışmaları devam ediyor.” dedi. 
Yeni kitapların takviyesi, beklenen personel görevlendirmesinin ardından Marmara Adası ile komşu adalarda yaşayan vatandaşların ve öğrencilerimizin çok yakında tarihi konak görünümüyle tarihten günümüze esintiler yansıtan binasında kütüphane hizmetinden istifade edeceklerinin altını çizen Başkan Aksoy, “Talebimizi sahiplenerek fikirden somut bir esere dönüşmesini sağlayan Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak nezdinde tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, bölgemiz halkına hayırlı olsun diliyorum.” diyerek sözlerine ekledi.              
Haber: Tuncay Ertan 


 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı