Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Marmara, Avşa, Ekinlik ve Paşaliman Adaları ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne alındı

Marmara, Avşa, Ekinlik ve Paşaliman Adaları ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne alındı

Marmara Bölgesi’ndeki 7 ildeki bazı alanlar, ‘Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edildi.

Marmara Bölgesi’ndeki 7 ildeki bazı alanlar, ‘Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edildi. 
Koruma bölgesi ilan edilen alanlar arasında; Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ illeri yer alıyor. 
Resmi Gazete’nin 5 Kasım 2021 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı uyarınca, ‘Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde 383 sayılı KHK hükümleri uygulanacak. 
Balıkesir iline bağlı Erdek ve Marmara ilçeleri sınırlarındaki tüm ölçeklerdeki mevcut plan, plan kararları ve projeler konusunda da bu KHK hükümlerine göre değerlendirme yapılacak, değerlendirme sonuçlanıncaya kadar uygulama olmayacak. 
Bölgede, bugünden önce onaylanmış planlarına ve mevzuata uygun olarak ruhsatı alınmış ve inşaatı su basman seviyesinde tamamlanmış yapıların inşaatına devam edilecek. Noktasal veya yayılı olarak atık su deşarjları, debisine bakılmaksızın deşarj standartları sağlanarak yapılacak.  
Bölgesi’ne alındı 

Bölgede askeri faaliyetler Milli Savunma Bakanlığı, liman faaliyetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, su ürünleri istihsaline ilişkin faaliyetler de Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli yürütülecek. 
Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde çevrenin araştırılması, korunması ve izlenmesine ilişkin belirlenecek esaslar ile bunların yansıtıldığı planlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanacak ve onaylanacak. Bölgede bu kapsamdaki faaliyetlerin kontrolü ve izlenmesi ile tedbir alınması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ait olacak. 
Haber Merkezi



Reha Uluçay
7.11.2021 07:01:12
Geçmiş olsun

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli