Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmara Belediye Başkanı Aksu, CHP ile yollarını ayırdı

Marmara Belediye Başkanı Aksu, CHP ile yollarını ayırdı

CHP bir belediye başkanını daha kaybetti. Marmara Belediye Başkanı Ali Aksu, CHP Balıkesir il yönetiminin Marmaraya ilgisizliğinden dolayı partisinden istifa ettiği öğrenildi.

CHP bir belediye başkanını daha kaybetti. Marmara Belediye Başkanı Ali Aksu, CHP Balıkesir il yönetiminin Marmara`ya ilgisizliğinden dolayı partisinden istifa ettiği öğrenildi.
CHP`nin ilçe kongreleri sürecinde Belediye Başkanı Ali Aksu`nun Marmara Adası İlçe Yönetimi belirlenirken, kendi ekibini istemesi, il yönetiminin de buna karşı çıkarak kendi adayını göstermesi istifa nedeni olarak gösteriliyor. 
Belediye Başkanı Ali Aksu, ilçe kongreleri sürecinde İl Yönetimine "partiden istifa ederim" şeklindeki uyarısının il yönetimi tarafından dikkate alınmadığı, bu süreçten sonra da il yönetiminin Marmara Belediye Başkanı Ali Aksu ile herhangi bir irtibata geçmemesinin istifa gerekçesi olduğu ileri sürülüyor.
CHP`ye yakın çevreler Marmara İlçesi belediye başkanı Ali Aksu ile ilçe başkanı Semra Kıran arasında soğuk rüzgarlar estiği ve parti içi huzursuzluğun bulunduğunu belirtiyor. 
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ise Ali Aksu`nun telefonlarını açmadığını belirterek kendilerine istifa ile ilgili olarak herhangi resmi bir açıklamanın ulaşmadığını söyledi. Belediye Başkanı Ali Aksu`nun Marmara İlçe Başkanı Semra Kıran, İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve CHP Genel Merkezi´ne istifa mektubunu posta yoluyla gönderdiği dile getiriliyor. Marmara Adası`nda Belediye Başkanı Ali Aksu`nun başka partilerle görüştüğü ve muhtemelen Ramazan Bayramı sonrasında da siyasete başka bir partiyle yoluna devam edeceği konuşuluyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli