Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmara Denizi için 5 ilde etkinlik yapılacak

Marmara Denizi için 5 ilde etkinlik yapılacak

5 Haziran “Dünya Çevre Günü” ile başlayan “Türkiye Çevre Haftası”nın bir parçası olarak 8 Haziran “Marmara Denizi Günü”nde, Marmara Denizi’nin tüm kıyı illerinde deniz çöpleri ve mikroplastik odaklı etkinlikler düzenlenecek. Marma

5 Haziran “Dünya Çevre Günü” ile başlayan “Türkiye Çevre Haftası”nın bir parçası olarak 8 Haziran “Marmara Denizi Günü”nde, Marmara Denizi’nin tüm kıyı illerinde deniz çöpleri ve mikroplastik odaklı etkinlikler düzenlenecek. Marmara Denizi’ne kıyısı olan 5 büyükşehir ve 2 il belediyesinde dalgıçlarla dip temizliğinden, öğrencilerle sahil temizliğine, atıksız yürüyüş etkinliklerinden sergilere kadar birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
Marmara Denizi’nin karşı karşıya olduğu kirlilik tehdidi ve müsilaj krizi sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın öncülüğünde ”Marmara Belediyeler Birliği” işbirliğiyle yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşlarına, bilim insanlarından özel sektöre kadar çok paydaşlı ve çok disiplinli bir zeminde “Marmara Denizi Eylem Planı” hazırlanmıştı. Bu plan kapsamında hazırlanan “Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı” içinde, Marmara Denizi’nin korunmasında toplumsal farkındalığın artırılması da ayrıca vurgulanmıştı.
Etkinlikler, Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ illerinde gerçekleşecek.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Marmara Denizi etkinlik yapılacak
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli