Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Marmara Mermerini dünyaya tanıtacak

Marmara Mermerini dünyaya tanıtacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Marmara mermerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Marmara mermerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.
Balıkesir’in tüm değerlerine sahip çıkmak ve değerlendirmek için çalışmalar başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en büyük ikinci mermer rezervine sahip Marmara Adası’nın mermerini düzenleyeceği etkinlik ve tanıtımlarla Dünyaya ve Türkiye’ye tanıtacak.
Marmara mermerinin Balıkesir’de çıktığını, tanıtım için 2015 yılında uluslararası bir sempozyum ve yarışma gerçekleştireceklerini ifade eden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, sempozyum kapsamında beş yerli, beş yabancı sanatçının Balıkesir’in önemli figürleri ve kişileri üzerinde çalışacağını belirtti.

Aksoy devamında şunları kaydetti: “Marmara mermeri dünyanın en büyük mermer rezervine sahip ikinci yeridir ve tarihe mal olmuştur. Biz bunu dışarıya tanıtmak istiyoruz. Bununla ilgili yaklaşık 14 yıldan beri Mimar Sinan Üniversitesi ile birlikte uluslararası bir sempozyum yapıyoruz. Saraylar Mahallesi’nde 126 tane mermer heykel sergilenmekte. Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur’un Marmara Adası’na yaptığı ziyarette insanlar Marmara mermerinin Balıkesir’de çıktığını bilsin diye üç tane heykel verdik. Şu anda bu heykeller Balıkesir’in muhtelif yerlerinde sergileniyor. Herkesin rahatlıkla görebileceği bu heykeller hem Balıkesir’e görsel güzellik katıyor, hem de Marmara mermerinin tanıtımı yapılıyor” diye konuştu.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı