Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Marmara OSB Fabrikaların Temelleri Atılacak

Marmara OSB Fabrikaların Temelleri Atılacak

Hıdırköy ile Beyköy arasında yapılması planlanan Marmara OSB, fabrika yatırımlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 29 Ekim’de 10’un üzerinde fabrikanın temeli atılacak.

Hıdırköy ile Beyköy arasında yapılması planlanan Marmara OSB, fabrika yatırımlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 29 Ekim’de 10’un üzerinde fabrikanın temeli atılacak.  
2018 yılında Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından tescillenen Marmara OSB’de çalışmalar devam ediyor. Türkiye’nin 51. İhtisas, 311. Organize Sanayi Bölgesi Marmara OSB’de ilk fabrika temellerinin 29 Ekim’de atılması bekleniyor. 
Marmara OSB’de ileri teknoloji yatırımların yer alacağını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Çay, 29 Ekim’de fabrika temellerini atmaya hazırlandıklarını aktardı. OSB’de yer alacak fabrikaların 2023 yılının ikinci yarısında ilk ihracatı yapacağını kaydeden Çay, “Yatırımlarımız gelmeye devam ediyor. Aslında ilk fabrika temellerimizi 17 Eylül’de atacaktık ama Cumhurbaşkanımızın programına uymadı. Bizde 29 Ekim’e erteledik. Şu anda tam belli olmamakla birlikte Cumhurbaşkanımızın o günkü programına girerse 29 Ekim’de 10’un üzerinde fabrikanın temelini atacağız. Marmara OSB İnovasyon ve ileri teknoloji alanında ülkemizde tek olacak. Kısmet olursa burada yatırım yapan fabrikalarımızın ilk ihracatlarını 2023 yılının ikinci yarısında yapmalarını hedefliyoruz. Marmara OSB sadece içerdiği yatırımlarla değil, aynı zamanda istihdam konusunda da bölgemize önemli bir imkan sağlayacak.” dedi.    
Marmara OSB’de 230’dan fazla üretim tesisi yer alacağını kaydeden Çay şunları söyledi: “Türkiye’nin ilk İnovatif Organize Sanayi Bölgesi olan Marmara OSB’nin Bursa-Çanakkale otoyolu üzerinde Jeolojistik bir lokasyonda olduğunu ifade ederek,  Cumhuriyetin 100. yılında Yüksek Teknoloji ve İnovasyon Merkezi olarak 230’ dan fazla üretim tesisi ile ülkemize ve milletimize hediyemiz olacaktır”  
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı