Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Marmara OSB’den dolandırıcılık uyarısı

Marmara OSB’den dolandırıcılık uyarısı

Türkiye’nin ilk inovatif OSB’si Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB, yeniden uyardı.

Türkiye’nin ilk inovatif OSB’si Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB, yeniden uyardı.
Son dönemde Bandırma, Hıdırköy ve civarında yurt dışındaki bazı kişi ve gruplar adına danışmanları olduklarını söyleyen kişiler tarafından arsa toplandığı söylentileri hakkında konuşan Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Temmuz 2018 itibari ile almış olduğu Kamu Yararı Kararına istinaden Balıkesir Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığı ile OSB sınırları içinde bulunan 74 parsele Tapu Müdürlüğünce Şerh konulduğunun bilgisini verdi.
Çay, konuyla ilgili yılbaşından bu yana 2 kez Kamuoyu Duyurusu yayınlayarak hem arazi sahiplerini hem de yatırımcıları uyardığını ifade ederek “Tapular üzerinde Şerh olmasına rağmen bazı art niyetli şahıslar tarafından OSB içinde veya tamamen alakası olmayan arazileri yanıltma yöntemi ile değerinin üstünde fiyatlara satmaya veya kaparo almaya çalıştıklarını bizlere ulaşan şikayetlerden biliyoruz.” dedi. Tüm uyarı ve duyurularımıza rağmen, son zamanlarda bazı mağduriyetlerin tekrar yaşandığını söyleyen Çay, özellikle, Bursa, İstanbul ve Kocaeli’nden pek çok iş insanının OSB içinde gibi gösterilen bu arazileri satın alarak dolandırıldıkları bilindiğini ve konuyla ilgili bazı iş insanlarının hukuki yollara müracaat ettiğini belirtti.
Çay, bölgede bulunan bazı kişilerce, planlı olarak küçük tarım arazilerinin kendi aralarında yüksek tapu değeri ile satılmakta olduğunu ve bu rakamların örnek gösterilerek OSB’nin de aynı fiyat ve daha üzerinden alım yapmak zorunda olduğu şeklinde alıcıların aldatılarak ilgisiz arazilerin 3. kişilere satıldığını aktararak şu şekilde konuştu: “Her ne sebeple olursa olsun hem arazi satacaklar hem de satın almak isteyenler arazilerinin Marmara OSB ile ne kadar ilgili ve alakalı olduğunu direkt bizlerle irtibata geçerek öğrenebilirler.
Bunun için; www.marmaraosb.org & 0216-5271010 & info@marmaraosb.org bize ulaşabilirler.”
“MAĞDUR KİŞİLER TARAFINDAN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”
Marmara OSB bölgesinde bulunan ve merkezleri İstanbul’da olan sanayi şirketlerine ait bazı arazilerin, arazi sahiplerinin haberi ve rızası olmaksızın bazı emlak ofisleri aracılığı ile mülkiyetlerinin kendilerine aitmiş gibi, gazete ve internet ilanları yolu ile birkaç dilde ilan verilerek satılmaya çalışıldığını aktaran Çay, “Bu ilanlara fotoğrafları konulan binlerce dönüm arazinin, Marmara OSB içinde, yanında, civarında veya genişleme alanı dahilinde olduğu ifade edilerek çok yüksek bedeller üzerinden kaparolar alınmaktadır. Ancak arazi sahiplerinin kendi arazilerinin satışının yapıldığından haberi bile yok. Bu şekilde tarafımıza ulaşan birkaç sahte ilanı, arazi sahiplerine bildirdik, kendileri hukuki süreç başlatacaklarını söylediler.” dedi.
“OSB İLE 3’ÜNCÜ KİŞİLER ADINA ARACILIK YAPILMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ”
Marmara OSB ile arabuluculuk yapılacağı iddialarına yanıt veren Çay, “Bu söylentiler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tescil edilmiş Özel Hukuk Tüzel kişiliğiz. Yani biz özerk bir kamu kuruluşuyuz. Herhangi bir Emlakçı, Şahıs, Simsar, Broker veya adı her ne olursa olsun bizimle üçüncü kişiler adına aracılık yapması söz konusu olamaz.” dedi.
“MARMARA OSB DOĞAL VE KANUNİ SINIRLARINA ULAŞMIŞTIR”
2019 yılından bu yana, Kamu Yararı Kararı ile Balıkesir Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından belirlenen 74 parselin kamulaştırmasının tamamını Haziran 2022 itibari ile bitildiğini ve tüm arazi sahiplerine paralarının ödenerek tapuların OSB adına tescil edildiğinin bilgisini veren Çay, Gönen kavşağı civarında bulunan OSB ve karayolu arasında kalan artık parselin sürecinin devam ettiğini ve bunun dışında herhangi bir arazi alımı veya kamulaştırmasının olmadığının altını çizdi. Marmara OSB’nin kamulaştırma sürecinin bittiğini ve bu süreçten sonra bir metrekare arazi kamulaştırmanın da mevcut zeytin kanunu nedeni ile mümkün olmadığını söyleyen Çay, şu şekilde konuştu:
“Mevcut sanayi talebi ne kadar olursa olsun yüzde 98 doluluğa ulaşmış bir Organize Sanayi Bölgesi olarak özellikle deniz hattına doğru 1m2 bile genişlememiz mümkün değildir. Bazı kaynaklarda gösterilen OSB alının dışındaki ‘Genişleme Alanı’ tabiri ise teknik bir tabir olup, tüm OSB’ler için tanımlanmaktadır. Genişleme Alanı, ihtiyaç halinde ve kanuni bir engel olmadığı durumlarda geçerlidir. Bunun haricinde sadece genel sınırları ifade eden bir coğrafi işaret hükmündedir. Yukarıda da bahsedildiği gibi, Marmara OSB doğal ve kanuni sınırlarına ulaşmıştır.”
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı