Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Marmarabirlik 50 bin ton hedefine ulaştı

Marmarabirlik 50 bin ton hedefine ulaştı

9 milyon 900 kilosunu Erdek Kooperatif aldı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, sosyal paylaşım hesabından kamuoyuna yaptığı açıklamayla, Birliğin 50 bin ton hedefine ulaştıklarını, ayrıca S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından üretici ortaklardan bu kampanya dönemine ait alınan rekolte beyanında yer alan miktara yaklaşıldığını bildirdi.
Geçtiğimiz Eylül ayında, Marmarabirlik´e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetimi tarafından, Erdekli zeytin üreticisi ortaklar, Marmarabirlik´in Bursa Başköy´deki tesislerine teknik ziyaret amacıyla geldiklerinde, kendilerine 2017/2018 ürün alım kampanya döneminde birliğin bu yılki hedefinin 50 bin ton ürün alımı olduğunu paylaşırken, ödemelere ait sıkıntı yaşanmayacağını hatta aldığı ürün bedellerinin peşin ödeneceğinin müjdesini vermişti.
Asa´nın sosyal paylaşım hesabından yaptığı bu açıklamanın ardından Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile telefonla görüşen gazetemiz sahibi Mehmet Ertan, halen devam eden alım kampanyasında gelinen son durum hakkında bilgi aldı. 

Gazetemiz sahibi Mehmet Ertan´ı halen devam eden alım kampanyası hakkında bilgilendiren Asa, şöyle konuştu:
?Alımlarımız devam etmekte olup, 22 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 49 bin 178 ton alım gerçekleştirilmiştir. Alım hedefimize ulaşmış bulunmaktayız. Bu alınan ürüne karşılık 279 milyon 944 bin liralık ödemenin % 80´ni ödedik. Kalan % 20´lik dilim ise alımların sona ermesinden hemen sonra yapılacaktır. Hedeflerimize ulaşmamızda büyük destek veren ve kooperatiflerine sahip çıkan değerli ortaklarımıza Birlik yönetim kurulum ve kooperatiflerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Alım hedeflerimiz gerçekleştikçe, bizler de önümüzdeki yıllarda 50 bin ton satış hedefimizi gerçekleştirmek için çalışacağız. Bu hedef doğrultusunda Marmarabirlik´in geleceğini emin adımlarla, kararlı bir şekilde planlamayı sürdüreceğiz. Birlik olarak kooperatiflerimiz ve ortaklarımızla kenetlenerek Marmarabirlik´i gelecek nesillerimize daha güçlü emanet etmek istiyoruz, başarı tesadüf değil ekip işidir.?
Diğer yandan, Marmarabirlik tarafından 50 bin ton hedeflenen zeytinin 9 milyon 900 kilosunun, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından alındığı, Erdekli üretici ortaklar tarafından verilen 11 milyon kiloluk rekolte beyanına yaklaşıldığı öğrenilirken, Erdekli ortaklardan alınan ürün bedeli karşılığının ise 53 milyon lira olduğu kaydedildi.
Haber : Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler: Marmarabirlik hedefine ulaştı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı