Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Marmarabirlik Başkanı Asa,

Marmarabirlik Başkanı Asa,

Güneş balçıkla sıvanmaz Gök mavi, deniz mavi?

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin seçimli olağan genel kurulu öncesi Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bir gazete de yapılan yorum ve kendileriyle ilgili yürütülmek istenen karalama kampanyasına çok sert cevap verdi. Başkan Asa, ?Güneş balçıkla sıvanmaz. İftira ve yalanlarla nereye varacaksınız ? Erdek kooperatifine verdiğiniz zarar yeter artık? dedi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nde Pazar günü yapılacak genel kurulu öncesi çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, atılan iftiralara ve suçlamalara cevap verdi.
?Güneş balçıkla sıvanmaz? diyen Asa , ?İftira ve yalanlarla nereye kadar varacaksınız ? Gök mavi deniz mavi.Yaptıklarımız da o kadar şeffaf ve lekesiz. Bir kere herkes şunu çok iyi bilsin; Bundan sonra Erdek kooperatifinin birlik yönetim kuruluna girebilmenin yolu, yalan konuşmamaktan, iftira atmamaktan ve dürüst olmaktan geçiyor. Erdek kooperatifine verdiğiniz zarar yetti artık. Attığınız iftiralar ve yaptığınız açıklamalar sebebiyle Kooperatifler kanununa muhalefet etmekten başkanlıktan düşürüldünüz. Şu an seçimlere bile giremiyorsunuz. Düşün bu kooperatifin yakasından? dedi.

Atılan iftiraların bir bir çürütüldüğünü çarpıcı örneklerle vurgulayan Başkan Asa sözlerini şöyle sürdürdü: ?bu karalama kampanyasının hedefinin kuruma zarar vermek olduğu açıktır. Şöyle ki, gerçek olmadığı iddia sahibi tarafından da bilinmesine rağmen tamamen ortakları yanıltmaya yönelik sistematik bir çalışma yürütülmektedir.
Örneğin; 16,5 milyon dolar buharlaştı konusu?Birlik delegeleri ile bilgi mahiyetinde paylaşılan faaliyet raporunun içerisinde yer alan Birliğin mali tablolarının bir kısmının sosyal medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıldığı görülmektedir. Paylaşılan Mali Tabloların bir tanesi Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlenen gelir tablosu diğeri, Türk Ticaret Kanunu uyarınca düzenlenen Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına uygun hazırlanan konsolide gelir tablosudur. Her iki tablonun birbirinden farklı mevzuata göre hazırlandığı ve aynı sonuçları vermeyeceği kendileri tarafından da bilinmektedir. İddia sahibi aradaki hesaplama farklarını ?buhar oldu? şeklinde tanımlayarak ve çeşitli iftiralar atarak Birlik yöneticilerini karalamakta ve suç işlemeye devam etmektedir. İftiranın bu kadarını pes diyoruz. Yazıklar olsun.
Şunu herkes bilmelidir ki; bağımsız denetime tabi olan Birliğimiz, her dönem şeffaf ve açıklanabilir yönetim anlayışıyla tüm ortakların takdirini toplamaktadır. Görevde bulunduğumuz dönemlere ilişkin bağımsız denetim raporlarının tamamında mali tabloların gerçeği yansıttığına dair görüş bildirilmiş olup, ortaklarımızın bahse konu asılsız iddialara
itibar etmemesi ve Yönetim Kurulumuzca bu iftiralar sebebi ile hukuki süreç başlatılmıştır.?
?Bilmiyorsanız bir bilene sorun? diyen Başkan Asa,?iftira atmaya, yalan konuşmaya bıkmadı. Kendisine soruyoruz. Siz kooperatife aday olamıyorsunuz , adaylar belli?Niye aday olan açıklama yapmıyor, niye konuşmaları Başkan adayı yapmıyor da siz yapıyorsunuz ? Birlik yönetim kurulu Başkanlığı yapmış abimize sesleniyorum. Sizin yarım bıraktığınız bir iş mi var ? Eşiniz yarım kalan bir işinizi tamamlamaya mı geliyor? Marmarabirlik ve Erdek Kooperatifi başkanlık makamı babadan oğula, eşinden, eşine geçen makamlar değildir. Krallık mı bu? Yapmayın, bizi konuşturmayın. Konuşursak üzülürsünüz? ifadelerini kullandı.
?Marmarabirilik´in ürün alımları, satışları, ihracatı, yatırımları, vizyonu ve misyonu kısaca 2010´dan bugüne yapılanlar ortadayken siz neyin peşindesiniz? diyen Başkan Asa,? Zarar eden bir kurumu; sürekli kar eden, karlılığını yatırıma dönüştüren, tarihinde ilk defa kendi öz kaynaklarıyla kar payı dağıtan, daha çok alan, daha çok satan, 1 TL kredi kullanmadan ürün bedellerini ödeyen bir kurum haline getirdik. Son iki yılda 102 bin ton ürün alıp 642 milyon TL ödedik. Siz fitne,fesat, yalanlarla vakit harcarken, biz icraat yaptık. Aramızdaki en büyük farkta budur. Gerisi lafı güzaf?dedi.
Hidamet Asa , ?Erdekli zeytin üreticilerine sesleniyorum? diyerek ortaklara da şu mesajı verdi:
?Yapılan açıklamalara bir bakın. Erdek Kooperatifi hakkında projeden bahsedilmiyor. Gündemde kalabilmek için sadece Marmarabirlik´ten bahsediyor. Çünkü kavgadan , yalandan iftiradan besleniyor. Erdek kooperatifinin Marmarabirlik ile olan ilişkilerinin iyi yada kötü olmasını Pazar günü siz belirleyeceksiniz. Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Karar sizin. Yapılacak seçimlerin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Gök mavi, deniz mavi gördüğünüz her yer mavi olsun?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Marmarabirlik Başkanı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli