Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmarabirlik Lisanslı Depoculuk sistemine övgü

Marmarabirlik Lisanslı Depoculuk sistemine övgü

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı, lisanlı depoculuk uygulamasında Marmarabirlik´i Türkiye´de örnek firma olarak gösterdi.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı, lisanlı depoculuk uygulamasında Marmarabirlik´i Türkiye´de örnek firma olarak gösterdi.
Bursa Ticaret Odası (BTB) Başkanı Özer Matlı, dünyanın ilk ve tek zeytin lisanslı deposunu faaliyete geçiren Marmarabirlik´i ziyaret ederek, Başkan Asa´yı tebrik etti. Matlı, "Bu çalışma Türkiye´ye model olan vizyon projelerden biridir" açıklamasında bulundu.
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile beraberindeki heyet, Marma-rabirlik´i ziyaret ederek, geçtiğimiz ay faaliyete başlayan Marmarabirlik Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.´nin üreticiler ve sektör için hayırlı olmasını diledi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Marmarabirlik olarak bir yandan sağlıklı ve modern depolama tesislerimizin yatırımlarına devam ederken, diğer yandan da Lisanslı Depoculuk şirketimizi faaliyete geçirdik. Lisanslı Depoculuk sistemi sayesinde üreticimizin kazancını katma değere dönüştürecek yeni depolama alanları yaratmış olduk. Önümüzdeki süreçte Marmarabirlik´in 40 bin tonlar bandında satış yapabilmesi için minimum 60 bin ton ürün alması gerekiyor. Bu da yeni depolama alanları demek. Hedefimiz, yeni yatırımlarımızla Marmarabirlik´in depolama kapasitesini 100 bin tonlara ulaştırarak, ortalama 150 bin ton olan bölge rekoltesinin % 50´sini almaktır" diye konuştu.
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı´da Marmarabirlik´i başarılarından dolayı tebrik ederek, özellikle Lisanslı Depoculuk A.Ş.´nin zeytin sektöründe dünyada ilk olmasının önemine işaret etti.
Marmarabirlik´in son yıllarda yaptığı çalışmalarla Bursa firması olmaktan çıktığını ifade eden Matlı, "Ticaret Borsası´nın ana gelir kaynaklarından, yüz akımız Marmarabirlik´le gurur duyuyoruz. Marmarabirlik Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş, Türkiye´ye model olan vizyon projelerden biridir. Marmarabirlik, Türkiye´nin buğdayla başlayan lisanslı depoculuk serüvenine zeytini de ekleyerek fark yaratmıştır. Başarılı projelerinizden dolayı şahsınızda, üreticilerinizden tüm çalışma arkadaşlarınıza ve yurtdışındaki bayilerinize kadar bu büyük aileye teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Matlı, ziyaretin sonunda, Lisanslı Depoculuğun başladığı yer Marmarabirlik, ticaretin başladığı yer Koza Han" diyerek, Asa´ya Koza Han´ı tasvir eden ipek tablo hediye etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli