Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarabirlik ürün alım kampanyasını başlattı

Marmarabirlik ürün alım kampanyasını başlattı

Başkan Asa: ?Kampanya başladı yeni kesinti yok?

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2015-2016 kampanya dönemi kapsamında, ürün alımlarına 26 Ekim Pazartesi gününden kooperatif merkez lerinden başlandığını açıkladı.
Kampanya sürecinde ortaklardan sermaye payı adı altında ek kesinti yapıldığına dair iddialara açıklık getiren Asa, ?Ortaklarımızdan yeni bir kesinti veya ek ödeme talep edilmemektedir. Aksine yeni ana sözleşme ile kesinti oranı yüzde 9´dan 4´e düşürülmüştür. Ortaklarımız yapılan kesinti miktarını, ürün teslimatından sonra ödemeler yapıldığında ekstrelerinde görebilirler.? diye konuştu.
Başkan Asa, 11 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe giren 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri Hakkındaki Kanun´da yapılan değişiklikler doğrultusunda yeni ana sözleşmede, ortakların lehine düzenlemeler olduğunu ancak bu düzenlemelerin kamuoyunda yanlış yorumlandığını söyledi.
Yeni ana sözleşmede ortaklık sermaye paylarının ödenmesi için taksitlendirme kolaylığı sağlan-dığını vurgulayan Asa, şunları kaydetti:
?Yeni ana sözleşmenin getirdiği en önemli düzenleme, ortaklarımızın 2004 yılında ortaklık yenilemeleri sırasında taahhüt ettikleri ortaklık sermaye paylarının bugüne kadar ödediklerinin dışında kalan tutarın, ortaklarımız lehine 20 yıla faizsiz bir şekilde taksitlendiriliyor olmasıdır. Bugüne kadar yapılan kesintilerin üzerine ilave bir kesinti yapılmadığı gibi, sadece kapital sermaye payı ödemesinin usulü ve şekli değişmiştir. Yeni düzenleme, ortaklarımızın sermaye paylarının ödenmeyen kısmının taksitlendirilmesini içeren tebliğdir. Ortaklık yenilemesi de değildir. Ortaklarımızın lehine olan bu düzenlemenin çarpıtılması son derece yanlıştır.?
Başkan Asa, ana sözleşme değişikliğinden önce kampanya dönemlerinde % 9 olan kesinti tutarının yüzde 4´e çekildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: ?Yeni düzenlemeye göre, ürün teslimatını düzenli şekilde yapan ortaklarımızdan, 20 yıl için belirlenen yıllık taksit tutarı kesildiği için, teslimattan sonraki kesinti % 9 değil % 4 oranında olacaktır. Görüldüğü gibi uygulama tamamen ortaklarımızın lehinedir. Bu konuda endişesi olan ortaklarımız, yapılacak kesintiyi ürün teslimatından sonra ödemeler yapıldığında ekstrelerinde görebilirler.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false