Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Marmarabirlik ürünlerine zam oranı % 4´ü geçmeyecek

Marmarabirlik ürünlerine zam oranı % 4´ü geçmeyecek

Üreticinin yüzü gül-düren Marmarabirlik, bu kez tüketicinin yüzünü güldürmeye kararlı.

Üreticinin yüzü gül-düren Marmarabirlik, bu kez tüketicinin yüzünü güldürmeye kararlı.
Ürün alım fiyatla-rını ortalama % 35 artırarak üreticinin yüzünü güldüren Marmarabirlik, tüketicinin de yüzünü güldürecek.
Marmarabirlik´in 2018 yılında satış rakamlarındaki zam oranı ortalama % 4´ü geçmeyecek. 

 Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2017-2018 ürün alım kampanyası kapsamında üreticiden alınan ürüne verilen % 35 fiyat artışına rağmen, 2018 yılında ürün satış fiyatlarında uygulanacak zam oranının ortalama % 4´ü geçmeyeceğini açıkladı.

2017-2018 ürün alım kampanyasını değerlendiren Asa, "Marmarabirlik olarak kampanya başında ürün alım hedefimizi 50 bin ton olarak açıklamıştık. Kampanya süresince üreticilerimizin kooperatiflerine ve birliklerine sahip çıkmasıyla birlikte 51 bin ton ürün alımı gerçekleştirilmiştir. Bu alım miktarı Marmarabirlik tarihinde bir ilktir" dedi.
Kampanya kapsamında bugüne kadar alınan 51 bin ton ürün karşılığında 288 milyon TL bedel oluştuğunu ifade eden Asa, üreticiye bugüne kadar ürün bedellerinin % 80´i olan 213 milyon TL ödeme yapıldığını kaydetti. Asa, ürün alım kampanyasının 10 Ocak 2018 Çarşamba günü sona ereceğini belirterek, ürün bedellerinden kalan % 20´lik kısmın da Ocak ayı sonunda ödeneceğini bildirdi.
Başkan Asa, kampanya kapsamında ürün alım fiyatlarına bir önceki yıla göre % 35 artış yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti: "O günlerde kamuoyunda bu artışın tüketici fiyatlarına nasıl yansıyacağı konusunda endişeler oluşmuştu. Kampanyanın sonuna yaklaştıkça tüm sektör temsilcilerinin gözünün Marmarabirlik´te olduğunu görmekteyiz. Pazarlama Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar ve piyasa araştırmaları ile Yönetim Kurulumuzun değerlendirmeleri neticesinde, Marmarabirlik olarak 2018 yılında satış fiyatlarımıza ortalama % 4 oranında artış yapmayı düşünmekteyiz. Dolayısıyla üretici fiyatlarına % 35 zam yapılmış olmasına rağmen tüketici fiyatlarına bu oran yansımayacaktır. Fiyat artış oranlarına baktığımızda, Marmarabirlik olarak bu yılı kurumun sahibi olan üretici ortaklarımıza çalışacağımız bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Bir yandan üreticimizin kazancını artırmaya çalışırken, diğer yandan da sofralık zeytinin ülke genelinde her haneye ulaşabilmesi için tüketicilerimize uygun fiyatlı ürünler sunmaya devam ediyoruz. Tüketicilerimiz bugüne kadar olduğu gibi 2018 yılında da Marmarabirlik ürünlerini uygun fiyatla ve güvenle tüketebilirler." Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli