Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyeleri açıklama yaptı:

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyeleri açıklama yaptı:

?HUZURUMUZU KİMSE BOZAMAZ MÜSAADE ETMEYİZ?

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Bandırma´da bir yerel gazete de yayımlanan ?Roller Değişti? başlıklı haber üzerine yaptıkları basın açıklaması ile haberi kınadı. Açıklamada, Marmarabirlik´in  siyasi partilerden uzak, tamamen üretici odaklı hizmet veren bir kurum olduğu vurgulanırken, ? 8 Kooperatif ve 32 bin ortağımızla birlikte herkesin görüşüne saygılıyız. Ancak geçmişe bakıldığında siyasi partilerin üreticiyi düşünmeden siyasi amaçla boy gösterdikleri günleri en başta ortaklarımız unutmamıştır.?denildi. Ayrıca, haberde adı geçen Erdek Zeytin Kooperatifi temsilcisi önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen´in görev süresini tamamlamış olması nedeniyle yönetimde yer almadığı açıklandı.

Marmarabirlik´in 14 Nisan 2108 Cumartesi günü yapılan Seçimli Olağan Genel Kurul´unda tüm üretici otakların birlik ve beraberlik mesajı verdiğini hatırlatan Yönetim Kurulu Üyeleri, bu anlayışı kimsenin bozamayacağına dikkat çekti.

Erdek Kooperatifi´nin 2011 yılında yapılan Genel Kurulu´nda Mustafa İlgen´in Yönetim Kurulu Üyeliğine ve Birlik Temsilciğine seçildiği hatırlatılan açıklamada, Sayın Mustafa İlgen´in Birliğin 2014 yılında yapılan olağan genel kurulunda da Erdek Kooperatifi Temsilcisi olarak Birlik Yönetim Kurulu´nda görev aldığı vurgulandı. İlgen´in, 2015 yılında yapılan Erdek Kooperatifi Genel Kurulu´nda birlik temsilcisi olarak görev almadığı belirtilirken,?4572 sayılı kanun kapsamında yürürlüğe giren Birlik ana sözleşmesinin 50.maddesinde yer alan ?Temsilciler arasından seçilen yönetim kurulu üyesinin ortağı olduğu kooperatiften temsilci seçilmemesi durumunda Yönetim Kurulu üyeliği görev süresinin sonuna kadar devam eder´ hükmü gereği, görev süresi sonu olan 2018 yılı Nisan ayına kadar görevini tamamladığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Marmarabirlik´in son yapılan Genel Kurulu´nda Mustafa İlgen´in birlik temsilcisi olmadığından, Erdek Kooperatifinden üyelik şartı taşıyan İbrahim Sevim´in Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olduğu ifade edildi. Yönetim Kurulu üyelerince yapılan açıklamada, ?Erdek Kooperatifi birlik temsilcilerinden Yönetim Kurulu´na seçilen Sayın İbrahim Sevim´in daha önceden de Erdek Kooperatifimizde üç dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olması Birlik Yönetim Kurulu tarafından tercih sebebi olarak değerlendirilmiştir. denildi.

Açıklamada, ?Sayın İbrahim Sevim´in Erdek Kooperatifi Temsilcisi ve Birlik Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmesinin bir siyasi partinin zaferi olarak değerlendirilmesinin hoş karşılamadıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Üyeleri, ? Marmarabirlik seçimlerinin bir siyasi hesaplaşma olarak algılanmasını şiddetle kınıyoruz. Saygın bir kişiliğe sahip olan Sayın Sevim hakkında böyle bir değerlendirme yapılmış olması ne kendisi tarafından ne de Birliğimizce hoş karşılanmamıştır. Bu tür haberlerin Sayın İbrahim Sevim´in daha yolun başındayken huzur içinde çalışmasını engellemek maksadıyla olduğunu düşünüyoruz? Açıklamada, ?Erdek Kooperatifi´nin geleceği ve Birlik Yönetim Kurulu´nun huzurlu çalışması açısından büyük önem taşıyan bu tür açıklamaların daha dikkatlice yapılması gerekir? diyen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyeleri şunları söyledi;

?Amacımız, Marmarabirlik´e daha faydalı olmak ve bütün ortaklarımız tarafından saygın bir  yönetim anlayışını benimsetmektir. Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyelerimizin akrabalarıyla ilişkilendirecek haber yapılması da hem manidar hem de amacının dışında maksatlıdır.?

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli