Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Marmarabirlik gözünü dünyanın kuzeyine çevirdi

Marmarabirlik  gözünü dünyanın kuzeyine çevirdi

Marmarabirlik yöneticileri, dünyanın kuzey bölgesinde yer alan Danimarka, İsveç ve Norveç gibi ülkelerde pazar araştırmasını yoğunlaştırdı.

Marmarabirlik yöneticileri, dünyanın kuzey bölgesinde yer alan Danimarka, İsveç ve Norveç gibi ülkelerde pazar araştırmasını yoğunlaştırdı.
Dünyanın Kuzey Bölgesine daha fazla ürün satmak istediklerini söyleyen Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, amaçlarını bu ülkelerdeki pazar payını daha da artırarak yeni pazar alanları açmak olarak işaret etti.


Asa, yıllık ihracatı 5 bin tona ulaşan ve yılsonu hedefini 6 bin ton olarak belirleyen Marmarabirlik’in, yeni pazar arayışlarında gözünü İskandinav ülkelerine çevirdiğini belirtti.
Geçtiğimiz hafta Danimarka, İsveç ve Norveç’e giden Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik heyeti, ziyaret ettiği ülkelere Marmarabirlik’i tanıtarak zeytin ihracatını arttırmak amacıyla çeşitli temaslarda bulunduğu öğrenildi.
Asa: “İhracatın % 50’si Marmarabirlik’ten”
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, beraberinde Satış ve Pazarlama Müdürü Tuncay Kural ve Avrupa Temsilcisi Süleyman Davarcı olmak üzere Danimarka, İsveç ve Norveç’i kapsayan İskandinav ülkelerine 6 günlük saha çalışmasında bulundu.
Marmarabirlik heyetinin ilk durağı Danimarka oldu.
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Türkiye’den sadece bu ülkeye yapılan zeytin ihracatının yılda 300 tonu bulduğunu ve bunun % 50’sinin Marmarabirlik tarafından karşılandığını söyledi. Birlik Başkanı Asa “Danimarka’da yaptığımız görüşmeler ve alt yapı çalışmaları doğrultusunda damak tadına hitap edecek ürün çeşitliliği ve ambalajlama ile pazardaki payımızı arttırabileceğimizi gördük. Hedefimiz Türkiye’den gerçekleşen zeytin ihracatının % 80’inine sahip olmaktır” dedi.
Danimarka, İsveç ve Norveç’teki görüşmelerin ihracatı arttırma anlamında çok olumlu geçtiğini söyleyen Asa, “Bizim bu yurt dışı saha çalışmamızdaki amacımız, Avrupa’da yeni pazar alanları açmak ve var olanları da arttırmaktı. İskandinav ülkelerinde büyük marketlerde, zincir marketlerde varız. Bu ülkelerde Türk kökenli yurttaşlarımız da var, diğer etnik kökenlerde. Tüketicinin damak tadına uygun ürün çeşitliliğini oluşturmak amacıyla yaptığımız saha çalışmalarında elimize bir çok veri geçti. AR-GE birimimizle bunları değerlendirip, Danimarka, İsveç ve Norveç pazarında kalıcı ve sürekliliği olan ürünler piyasaya sunup etnik ve etnik dışı tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Asa: “Yeni planlama ve yeni hedeflerimiz var”
Danimarka, İsveç ve Norveç’e gerçekleştirilen gezi sonrası değerlendirmede bulunan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa şöyle konuştu: “Amacımız bu ülkelere pazar payını nasıl daha da arttırıp kalıcı hale gelebiliriz. Yapılan saha çalışmaları sonrasında Marmarabirlik’in yurt dışına gerçekleştirdiği satışlarda yeni planlamalar yapmasının ve yeni hedefler koymasının yararlı olacağı sonucuna vardık. Özellikle ürün çeşitliliğini arttırmasının, farklı ebatlarda ambalajlama sistemine geçmesinin, pazar kurallarına, taleplerine ve dinamiklerine uymasının satışlarımızın artmasında ve sürekli olmasında etken olacağı ortaya çıktı. 2013’ü 5 bin ton ihracatla kapatan ve bu yıl da iş yılı ihracatımız 19 Eylül tarihine kadar 4 bin 500 tonu bulan birliğimizin yılsonu hedefi 6 bin ton. Önümüzdeki yıl ihracatımızı daha da arttırmak için yeni planlamalar yapmayı hedefliyoruz.”



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı