Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmarabirlik ürün alımlarına yarın başlıyor

Marmarabirlik  ürün alımlarına yarın başlıyor

Marmarabirlik 2014-2015 iş yılı zeytin alım kampanyasının startını verdi.

Marmarabirlik 2014-2015 iş yılı zeytin alım kampanyasının startını verdi.
22 Ekim 2014 yarın öncelikle kooperatif merkezlerinde başlayacak olan zeytin alım kampanyasında 24 Ekim 2014 itibariyle sona erecek olan ortakların vermeyi taahhüt ettikleri rekolte beyanlarının 50-55 bin ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, bu yıl zeytin rekoltesinin önceki yıllara göre düşük olduğunu hatırlatarak ”Bu yıl bölge rekoltesinin % 75’ini almayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Hidamet Asa: “Alımlar rekolte beyannamesi doğrultusunda yapılacak”
Marmarabirlik Yönetim Kurulu’nun 20 Ekim 2014 tarihindeki toplantısında 2014-2015 yılı zeytin alım kampanyası hakkında yapılan değerlendirmeler ele alınarak, bu yıl zeytin rekoltesinde geçtiğimiz yıllara oranla düşüş kaydedilmesinden dolayı alımlarda olumsuzluk yaşanmaması için kampanyanın 22 Ekim 2014 Çarşamba günü baş-latılmasına karar verildi.

Bu seneki alım kampanyası hakkında bilgi veren Asa, başta olumsuz iklim şartlarından dolayı yaşanan rekolte düşüşü olmak üzere, ürünün ağaç üzerinde az olması ve ürünün çok erken olgunlaşması, Marmarabirlik teknik heyetinin hazırladığı raporlar ve kooperatiflerden gelen talepler üzerine 2014-2015 yılı ürün alımlarına başlanacağını söyledi.
Asa, konuşmasına şöyle devam etti: “Bilindiği üzere, ürün alım kampanyasının ilk etabını bir ay önce ortaklarımızdan rekolte beyannamesi alımlarıyla başlatmıştık. Dünkü toplantı sonrasında alınan karar gereğince 22 Ekim Çarşamba günü zeytin alımlarına başlanacak. İlk etapta kooperatif merkezlerinde alım yapılacak olup, köy alımları daha sonra değerlendirilecektir. Her yıl olduğu gibi bu kampanya döneminde de sadece rekolte beyannamesi veren ortaklarımızdan zeytin alımı yapılacak ve hiçbir şekilde rekolte beyannamesinde belirtilen miktardan fazla ürün alımı yapılmayacak. Ayrıca, kooperatiflerimizden zirai ilaç ve gübre yardımı alan ortaklarımızın mağduriyetleri sebebiyle rekolte beyanları dikkate alınarak 1000 kg.’dan az ürün teslimatı yapan ortakların kooperatiflerine yazılı olarak müracaat etmeleri halinde borçlarının bir yıl erteleneceğini de bildirmek isterim.”
Asa: “Ortaklarımızı mağdur etmeyeceğiz”
Marmarabirlik’in önceliğinin ortaklarının memnuniyeti olduğunu söyleyen ve ürün alımlarına ortakları mağdur etmemek üzere başlandığını, fiyatlandırmanın daha sonra değerlendirileceğini söyleyen Asa,”Barem cetveli olarak sofralık kg.’da 190 adetten başlanıp 410 daneye kadar barem usulü alım yapılacak olup, daha ince kalibredeki ürün yağlık olarak alınacaktır.” dedi.
Başkan Asa, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ortaklarımızı mağdur etmeyeceğiz. Ortaklarımız kooperatiflerine ve Marmarabirlik’e güvensinler. Marmarabirlik olarak bugüne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdik, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Zeytin alım kampanyasının başta ortaklarımız olmak üzere kooperatiflerimize ve birliğimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Marmarabirlik bu kampanya döneminde yaklaşık 40 bin ton ürün alımı gerçekleştirmeyi hedefliyor.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli