Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmarabirlik, bağımsız denetimden geçti

Marmarabirlik, bağımsız denetimden geçti

S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) ve Bağlı Ortaklığına ait 1 Kasım 2012 ile 31 Ekim 2013 dönemine ait incelenen faaliyetleri rapor haline getirildi.

S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) ve Bağlı Ortaklığı`na ait 1 Kasım 2012 ile 31 Ekim 2013 dönemine ait incelenen faaliyetleri rapor haline getirildi.
MGI Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından Marmarabirlik`in 1 Kasım 2012-31 Ekim 2013 tarihleri arasını kapsayan faaliyet raporu üzerinde yapılan inceleme raporunun Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı`na sunulduğu öğrenildi.
Oğuz Kemal Bulut YMM Sorumlu Ortak Başdenetçi imzalı inceleme raporu Marmarabirlik Yönetim Kurulu`na sunulurken, raporun girişinde şu ifadelere yer verildi:
"S.S. Marmarabirlik ve bağlı ortaklığının 31 Ekim 2013 tarihi itibarıyla hazırlanan ve 1 Kasım 2012-31 Ekim 2013 dönemine ait bulunan faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin, aynı tarih itibarıyle tarafımızca bağımsız denetime tabi tutulmuş bulunan konsolide finansal tablolar ile tutarlı olup olmadığı konusunda inceleme yapmakla görevlendirilmiş bulunuyoruz.                  
Rapor konusu; 1 Kasım 2012-31 Ekim 2013 dönemine ait faaliyet raporu grup yönetiminin sorumluluğundadır. Bağımsız inceleme yapan kuruluş olarak üzerimize düşen sorumluluk ilgili faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile uyumuna ilişkin olarak ulaşılan sonucun açıklanmasıdır."
İncelemenin kapsamı ise şöyle açıklandı:
"İncelememiz, 1 Kasım-31 Ekim 2013 dönemine ait bulunan faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin inceleme tekniklerinin uygulanmasını kapsamaktadır. Bu tür bir incelemenin kapsamı bağımsız denetim standartları çerçevesinde yapılan bir bağımsız denetim çalışmasına göre daha dar olduğundan, inceleme bağımsız denetimde farkında olunması gereken tüm önemli hususları ortaya çıkarabilme konusunda güvence sağlamaz. Ayrıca, inceleme çalışmamızın kapsamı itibariyle ilgili faaliyet raporunda yer alan tüm bilgiler açısından bir güvece sağlanmamaktadır. Dolayısıyla, incelememiz sonucunda ilgili faaliyet raporunu tümü üzerinde bir inceleme görüşü açıklanmamıştır. Görüşümüze göre; ilişikteki S.S. Marmarabirlik`in 31 Ekim 2013 tarihi itibariyle hazırlanan ve 1 Kasım 2012-31 Ekim 2013 dönemine ait bulunan faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgiler aynı tarih itibariyle bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı notlarda verilen bilgiler ile tüm önemli yönleriyle birlikte uyumlu olarak hazırlanmıştır."
Haber : Mehmet Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli