Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçim startını verdi

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa  İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçim startını verdi

Marmarabirlik'in yaklaşık 6 bin ortağı ile en büyük kooperatiflerinden biri olan İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifini genel kurul heyecanı sardı.

Marmarabirlik'in yaklaşık 6 bin ortağı ile en büyük  kooperatiflerinden biri olan İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifini genel kurul heyecanı sardı.
26 Haziran Perşembe günü yapılacak olan genel kurul öncesi  seçim startı Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet  Asa ve İznik  Kooperatif Başkanı Ergün Sürücü  tarafından verildi.  
KATILIM YÜKSEKTİ
Seçimlerde yeniden aday olan İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde İznik Belediye Düğün Salonu'nda  üyelere yönelik  düzenlenen toplantıya  Başta İznik Belediye Başkanı Osman Sargın olmak üzere, Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu ve yönetimi, Ziraat Odası Meclis Başkanı Adnan Ateş ile 47 muhtar, 55 birlik temsilcisi , STK başkanları  ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantıda Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve  yönetim kurulu üyeleri   de  hazır bulundu.
Kooperatif ortaklarının katılımının yüksek olduğu toplantıya Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın  konuşması damga vurdu. Göreve geldiği 2010 yılı öncesi ile sonrasındaki kampanya dönemlerine ait alım ve satım rakamlarıyla ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa kurumu sürekli kar eden, zarar etmeyen birlik haline getirdiklerini söyledi:
BÜYÜME İVMESİNİ YAKALADIK
Başkan Asa ” 2004-2009 döneminde 11.8 milyon TL. zarar edilirken, Birliğimiz 2011 yılında 7.8 milyon TL, 2012 yılında 17 milyon TL, 2013 yılında 30 milyon TL ve bu yılın ilk 5 ayında 21.5 milyon TL kar elde etti. Ürün alım miktarlarımızı ortalama 30 bin ton seviyelerinden 45 bin ton seviyelerine çıkardık. Satışlarımızı da  ortalama 23 bin tonlardan  2013 yılı itibariyle  32 bin ton seviyelerine yükselttik.” dedi.
40 YIL SONRA İZNİK'TEN BİRLİK BAŞKANI ÇIKTI
Kooperatif seçimlerine dışarıdan bazı kişilerin müdahale etmek istediğini ancak, İznik  kooperatifinin hiçbir zaman kimsenin payandası olamayacağını söyleyen Başkan Asa konuşmasını şöyle tamamladı:
İznik Kooperatifi kuruluşundan bu güne 40 yıl sonra ilk defa Birliğin Yönetiminde başkan düzeyinde temsil edilmiştir. Ne büyük onur ki o görev de bana nasip oldu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kuruma zarar ettirmedik, bilinçsiz alım politikalarıyla kurumu batırmadık. Her şeyden önemlisi çalmadık, çaldırmadık. Kimsenin adamı olmadık, sadece ortağımızın adamı olduk. Şimdi duyuyoruz ki bu kazanılan büyüme ivmesinden dışarıdan rahatsız olanlar var, İznik Kooperatifi hiçbir zaman kimsenin payandası olmamıştır, olmayacaktır. Göreve gelirken başımız dik, alnımız ak ortaklarımızın menfaatleri için sizlerden destek istemiştik. Aynı duygu ve düşüncelerle sizleri daha iyi şartlarda temsil etmek üzere daha güçlü bir İznik Kooperatifi için desteğinizi bekliyoruz”
SÜRÜCÜ: 5 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”
İznik Zeytin ve Tarım Satış Kooperatifi Başkanı ve Başkan Adayı Ergün Sürücü de yaptığı konuşmada kendi dönemlerinde 5milyon TL'lik yatırım yapıldığını anlattı. Başkan Sürücü ”3 bin 800 ton yeni depo inşaatı ile kooperatifimize yakışan yeni nodern bina ve düğün salonunu kazandırdık. Hiç bir üreticimizi ve ortağımızı mağdur etmedik. İznik Zeytin Kooperatif havuzlarında 1 kg bile ürün bozmadık. Eski dönemlerde olduğu gibi ortaklarımızı kuyruklarda bekletmedik” diye konuştu ve bu seçimlerde yeniden adayım” dedi.
İznik Kooperatifinin genel kurulu 26 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da kooperatif binasında gerçekleştirilecek.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli