Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Marmarabirlik bu yıl alım miktarını arttırıyor

Marmarabirlik bu yıl alım miktarını arttırıyor

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüştaş, Marmarabirlik yönetim kurulu toplantısında, bu sene zeytinde var yılı olmasından dolayı, alım miktarını geçen yılların ortalamasına göre 75 oranında artırma kararı...

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2011/2012 zeytin alım kampanyasına sayılı günler kala, birliğe bağlı 8 kooperatif yöneticileri ile bir araya geldi.
Marmarabirlik tarafından Bursa`ya davet edilen Erdek-Edincik-Marmara-Mürefte-Mudanya-Orhangazi-İznik ve Gemlik zeytin tarım satış kooperatifleri yönetim kurulları arasında, Erdek Zeytin kooperatifi yöneticileri de yer aldı.
Kooperatif yöneticilerini, alım kampanyasına sayılı günler kala bu seneki alımlar hakkında bilgilendirmede bulunan birlik başkanı Hidamet Asa, yıllık ürün alım ortalaması 30 bin ton olan Marmarabirlik`in, bu yıl 2011/2012 zeytin alım kampanya döneminde 51 bin ton zeytin almayı planladığını söyleyip, alımların belirlenecek avans fiyat üzerinden Kasım ayında başlayacağını belirtti.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu toplantısına katılan, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüştaş, ilçede döndüğü gibi, ilçemiz zeytinci mühtahsili bilgilendirebilmek adına gazetemize yaptığı açıklamada, Marmarabirlik başkanı Hidamet Asa`nın kendilerine "Sofralık zeytinde bu sene "var yılı" olmasından dolayı Marmarabirlik`in hedefini büyüttüğünü ve 2011-2012 kampanya dönemine, 51 bin ton ürün alım hedefiyle başlama kararı aldığını, kampanyanın ise, birlik tarafından yakın bir tarihte açılacağının kendilerine söylendiğini ifade etti.
Marmarabirlik`e bağlı tüm kooperatiflerin zeytin rekoltesinin beyanlarına göre 181 bin ton ile son 7 yılın en yükseği olduğuna işaret edilen toplantıda Gümüştaş, birlik başkanının kendilerine kota olmaksızın ürün alımının mümkün olmadığını, üründe kararmanın % 15`ler civarında olduğuna vurgu yaptığını, hasadın ve ortak üreticilerden kooperatiflere teslimatın uzayabileceğine dikkat çektiğini ve bu çerçevede kota uygulamasının da adaletli teslimat için ortakların lehine durum yaratacağını, bu nedenle kampanyanın da hava koşullarının değişip erken kararma durumunda ise tarihin erkene çekilebileceğinin anlatıldığını belirtti.
Toplantıda hazır bulunan, Marmarabirlik`e bağlı toplam sekiz kooperatiflerin yöneticileri, birlik başkanı Asa`nın yaptığı açıklama sona erdikten sonra sıra ile söz aldılar.
Sekiz kooperatifin hepsinin, Marmarabirlik`in bu senede uygulama kararı aldığı avans fiyat uygulamasında hemfikir oldukları yönünde birlik başkanıyla ortak görüş içinde olduklarını paylaştığını söyleyen Gümüştaş, "üründe kararmanın gecikmesi durumunda, üretici ortaklarımızın lehine olacak, kızıl zeytin ve yağlık alımı yapılması konusunda da isteklerimizi kendilerine aktardık. Bizim bu taleplerimizi Marmarabirlik yönetim kurulu üretici ortaklar lehine hızla değerlendirecektir" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli