Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarabirlik fiyat yükseltti

Marmarabirlik fiyat yükseltti

Marmarabirlik, yağlık zeytin fiyatını 1,15 liradan 1,35 liraya yükseltti.

Marmarabirlik, yağlık zeytin fiyatını 1,15 liradan 1,35 liraya yükseltti.
2013-2014 sezonu ürün alım kampanyasını 1 Kasım 2013`te başlatan ve 52 bin ton zeytin alacağını duyuran Marmarabirlik, ulusal pazarda zeytinyağı fiyatlarının değişmesi ve yağlık zeytinde ülke genelinde yaşanan rekolte düşüklüğünü dikkate alarak, kampanyanın bundan sonraki bölümünde alacağı yağlık zeytin fiyatını 1,15 liradan 1,35 liraya yükselttiğini açıkladı.
Yağlık zeytin alım fiyatlarındaki değişiklik sonrası basına bilgi veren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa "Son yıllardaki satışlarımız analiz edildiğinde, zeytinyağı satışlarımızın artması ve belirli bir pazarı oluşmasından dolayı, daha üst seviyelerde alımı gerçekleştirmek üzere, bugünden geçerli olmak kaydıyla, yağlık zeytin fiyatları 1,35 TL/kg olarak belirlenmiştir." dedi.
Ezmelik zeytinin ise taleplerin karşılanmasından dolayı alınmamasına karar verildiğini ifade eden Asa, yağlık zeytin fiyatlarına yakın olması sebebi ile bu kalite ürün gurubunun, yağlık olarak değerlendirilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi. 
43 ülkede satış yaptıklarını hatırlatan Asa, "Marmarabirlik, zeytinde olduğu gibi, son üç yıldır gerçekleştirilen yoğun çalışma sonucunda, zeytinyağında da iddia sahibi bir marka haline gelmiştir. Satış kanalı hâkimiyetimizin devam etmesi ve yüksek kaliteli zeytinyağımızın daha fazla noktada, daha fazla tüketiciyle buluşması için gerekli olan ürün miktarını sağlamak amacıyla alım fiyatımızı arttırmış bulunuyoruz." dedi.
Marmarabirlik 2013-2014 ürün alım kampanyasında bugüne kadar, toplam 28.300 ton ürün alımında bulunduğunu ve 98,3 milyon TL ürün alım tutarına ulaşıldığını söyleyen Asa, alımların hızlı bir şekilde artış sağladığı bilgisi verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false