Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmarabirlik, ihracatta rekor peşinde

Marmarabirlik, ihracatta rekor peşinde

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ihracatta ulaştıkları noktaya bakıldığında hem miktar, hem de tutar bakımından 2013ğn rekor yılı olmasını öngördüklerini söyledi.

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ihracatta ulaştıkları noktaya bakıldığında hem miktar, hem de tutar bakımından 2013`ğn rekor yılı olmasını öngördüklerini söyledi.
Marmarabirlikten yapılan açıklamaya göre, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, Yönetim Kurulu Başkanvekili Şevket Karagöz, Pazarlama Satış Müdür Vekili Tuncay Kural ve Marmarabirlik Avrupa Temsilciliği`nden Süleyman Davarcı, Avrupa pazarında yıl başından bu yana uygulanan "çoklu bayilik" sisteminin ilk 6 aylık değerlendirmesini yapmak üzere bayilerle Almanya`nın Köln kentinde bir araya geldi. Toplantıda, bayilerle geçmiş dönem analizleri, 2013 yılının ilk 6 aylık performansı, yıl sonuna dek planlama ve hedefler, yeni ürün tanıtımları ile yeni yapılacak pazarlama aktiviteleri çok yönlü değerlendirmeye alındı. Asa, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa`da tek distribütörün faaliyet gösterdiği ülkelerde, 2011 yılında 3 bin 777 ton, 2012`de 2 bin 680 ton satış gerçekleştiğini anımsattı. "Çoklu bayilik" sistemine geçişin ardından satışların önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Asa, "2013`ün ilk 7 ayında, 2012`nin toplam satışına ulaşılmıştır. Aynı bölgede, yıl sonunda yeni bayilik yapılanmasıyla 5 bin 500 tona ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede, 2013 yılında yapılacak toplam ihracat hedefimizi 6 bin ton olarak belirledik. Marmarabirlik olarak orta vadede hedefimiz ihracatla birlikte 35.40 bin ton civarında ürün satmaktır. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz" d iye konuştu. Tutar bazında Avrupa`da, son 4 yılda yapılan ortalama ihracatın 15,2 milyon dolar olduğu bilgisini veren Asa, bu yıla ilişkin dış satım hedeflerinin 28 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli