Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmarabirlik-Erdekten, Aysana ziyaret

Marmarabirlik-Erdekten, Aysana ziyaret

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticilerinden, Başkan Aysana geçmiş olsun ziyareti.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticilerinden, Başkan Aysan`a geçmiş olsun ziyareti.
S.S. 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri, Eylül ayında kalp ameliyatı geçiren, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı makamında ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.
Çarşamba günü Belediye Encümen Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen ziyaret yaklaşık 45 dakika sürdü.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak başkanlığında yapılan ziyarette, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Gümüştaş, Mustafa İlgen, Namık Güven, Mehmet Pektaş, denetim kurulu üyeleri Hakkı Süzgün ile İsmail Çinur hazır bulundu.
Kooperatif yöneticilerinin, belediye başkanı Aysan`a,  geçmiş olsun temennisinde bulunmasından sonra konuşan Belediye Başkanı Aysan, kendisini ziyarete gelen kooperatif yönetimine teşekkür edip, 15 Kasım 2012 günü yapılan kongreyle yönetim ve denetim kuruluna seçilen üyeleri kutlayıp, görevlerinde başarılar diledi.
Ziyarete gelen heyet zeytin kooperatifi yöneticileri olunca, gündemin ana konusu da zeytin ağırlıklı oldu. Aşırı soğuklardan etkilenip, buruşan zeytin taraflarca masaya yatırıldı. 2011/2012 dönemi alım kampanyasının yapılan organizasyonla çok iyi gittiğini söyleyen Hüseyin Durak, bu yıl üreticilerden alınan zeytinin Marmarabirlik için iyi, ancak üreticiler açısından iyi olmadığını itiraf edip, kilo anlamında ekonomik kaybın büyük olduğuna değindi.
İznik Bölgesinde de büyük kayıpların söz konusu olduğunu anlatan Hüseyin Durak, "90 kuruşa alınan üst yağlık zeytin 1.25 kuruşa alınmasına başlanmasıyla, önemli ölçüde kooperatife üst yağlık gelmeye başladı. Üreticilerimizin bu yıl ekonomik anlamda ne kadar kaybımız var? sorusunun yanıtını bulabilmek için, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi olarak Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`yle birlikte rapor hazırlığına içine girdik. İlk ödemelerimiz 5 Aralık günü başlayacak olup, edindiğimiz bilgiye göre, bir aksilik olmaz ise üretici ortakların birliğe teslim ettikleri ürün bedellerinin tamamı Ocak 2012 ayı içinde ödenmesi söz konusudur" dedi.
Belediye Başkanı Aysan, Erdek`te bu yıl yaşanan ürün kaybının bölge milletvekilleri Edip Uğur, Cemal Öztaylan ve Tülay Babuşcu`ya iletildiğini söyleyip, milletvekillerinin çözüm arayışına girdiklerini duyurdu.
Ziyarette hazır bulunan yönetim kurulu üyelerinden Namık Güven, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçimli kongrelerinin geçmiş yıllarda genellikle Şubat aylarında yapıldığına dikkat çekti.
Kooperatifin genel kurullarının genelde Şubat aylarında yapıldığını, belediye başkanına anlatan Güven, 3 yıl önce Kasım ayında yapılan genel kurulun, kampanya alım tarihine isabet ettiğini, son genel kurulunda yine Kasım ayında olmasından dolayı bu ayın kongre seçim tarihi için uygun olmadığını, yasaların incelenip, mümkünse bir sonraki kongrenin Şubat ayında olması daha iyi olur şeklinde görüş bildirdi.
Kooperatifin lisanslı depoların bulunduğu alana, zeytinyağı fabrikasının kurulmasının da dile getirildiği ziyarette, kooperatif yönetim kurulu başkan yardımcısı Mustafa Gümüştaş, arıtma tesisi sorununun karşılarına çıktığını ifade etti. Gümüştaş, geçtiğimiz aylarda kooperatif üretici ortaklarının hizmetine zeytinyağı fabrikası kazandırılması için yoğun uğraş verildiğini ama arıtma tesis sorununu aşamadıklarını belirtti.
Ziyarette hazır bulunan bir gazetecinin, yeni kooperatif yönetiminin, Erdek`e zeytinyağı fabrikası kazandırabilmesi için şansı % ? sorusuna, Başkan Durak, biyolojik, kimyasal arıtma özelliğine sahip bir arıtma tesisi kurulmadan söz konusu alana zeytinyağı fabrikasının kurulabilmesi çok zordur cevabı verdi.
Kooperatif yöneticilerinin kendisine yaptığı ziyaretten çok memnun kaldığını söyleyen Aysan, "Siz yöneticilerin alacakları önlemlerle gelecekte Marmarabirlik çok iyi yerlere gelecektir. Bugün Türkiye`nin hemen hemen her bölgesinde üretilen zeytin fiyatları konusunda ilçe halkımızın, kooperatif yönetimince seminerler aracılığı ile sık sık bilgilendirilmesinde fayda vardır" dedi.
İlçe Emniyet Müdürü Zorlu Aysan'ı ziyaret etti

Öte yandan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Zorlu,  Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı geçirmiş olduğu ameliyat sonrası geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için makamında ziyaret etti.
İlçe Emniyet Müdürü M.Hakan Zorlu, beraberindeki birim amirleriyle birlikte ziyarette bulunduğu Başkan Aysan`a geçmiş olsun dileklerini de bulunarak çiçek takdim etti. Ziyaretten oldukça memnun olduğu gözlenen Aysan İlçe Emniyet Müdürümüze bu nazik düşüncesinden dolayı çok teşekkür ederim" dedi.
Karşılıklı toplumsal sosyal projelerden bahsedildiği ziyarette Emniyet Müdürü Zorlu, Ocaklar Beldesiyle Düzler Mahallesinin emniyet birimlerinin sorumluluk alanına girmesiyle emniyetin en az iki araca ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Aysan, bu konu hakkında ellerinden gelecek her türlü yardımı yapacakları sözünü verdi. Konuklar, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı tekrar görevinin başında görmekten memnun olduklarını ifade ederek yanından ayrıldılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli