Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Marmarabirlikte Bursa imparatorluğu

Marmarabirlikte Bursa imparatorluğu

Marmarabirlik seçimli genel kurulu sona erdikten sonra, yeniden seçilen Hidamet Asa, sıcağı sıcağına ilk açıklamasını yaptı.

Marmarabirlik seçimli genel kurulu sona erdikten sonra, yeniden seçilen Hidamet Asa, sıcağı sıcağına ilk açıklamasını yaptı.
Marmarabirlik`e bağlı toplam 8 kooperatifi bir bütün olarak düşündüklerini ifade eden Asa, Erdek kooperatifi ve üreticisinin dışlanmasının söz konusu olmadığını, ayrımcılık yapmayacaklarını söyleyip, Erdekli zeytin üreticilerinin bizzat kendi koruması altında olduğunu açıkladı.
Asa`dan sonra kürsüye gelen Marmarabirlik Yönetim Kurulu eski Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu ise şimdiye kadar kooperatiflere ve birlik temsilcilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.
Genel Müdür İbrahim Minareci`nin doğal üye olduğu yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımı yaptı. Asa yeniden başkan olurken, birlik başkanvekilliği görevine Mudanya`lı Şevket Karagöz getirildi.
Genel kurulun ardından değerlendirmesini sürdüren Hidamet Asa, radikal kararlarla kooperatiflere ve sisteme çekidüzen verecek bir anlayışla çalışacaklarını belirtti. 
Asa, "Daha şeffaf, kâr eden, ortak üreticilere de kazandıran, öz kaynaklarını tüketen değil artıran, yatırım yapan, ortaklarından kaçan değil onlarla iç içe olan, idari kadroları ile çalışanlarına güvenen, ortaklarının girdi maliyetlerini düşürmek için çabalayan ve hatta bir bölümünü karşılayan bir Marmarabirlik yaratmak anlayışı ile çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman üreticiye tepeden bakan bir yöneticilik anlayışı içinde olmayacağız" dedi.
Hidamet Asa, sözlerini şöyle tamamladı:
"Amacımız Marmarabirlik`i daha da ileriye götürmek. 10 yıldan bu yana elde edilen toplam faaliyet karı 2 yılda sağlanarak ilk 500 firma içinde 418. sırada olmamıza rağmen, karlılık açısından baktığımızda 265. sıraya yükselmiş bulunmaktayız. 2010-2011 yılını karlı kapattık, 2012`yi de 20 milyon lira civarında karla kapatacağımızı şimdiden söyleyebilirim."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli