Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarabirlik´ten son ödeme 19 Şubat´ta

Marmarabirlik´ten son ödeme 19 Şubat´ta

015-2016 kampanya döneminde 187 milyon liralık ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, bugüne kadar ortaklarına 101 milyon liralık ürün bedeli ödemesi yaptı.

Marmarabirlik, ürün bedellerinin kalan % 40´lık kısmını ise 19 Şubat´ta ödeyecek.
2015-2016 iş yılı ürün alım kampanyası kapsamında 187 milyon liralık ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, bugüne kadar ortaklarına 101 milyon lira ödeme yaptı.

Kalan ödemeyi 19 Şubat´ta yapacak olan Marmarabirlik, üretici ortaklarına 34 milyon lira da kredi tahsisatında bulundu.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 26 Ekim´de başlayan ürün alım kampanyasının sona erdiğini belirterek, kampanya kapsamında 187 milyon liralık ürün alımı gerçekleştirildiğini söyledi. Ürün alım bedellerinin % 60´ı olan 101 milyon liranın kampanya süresi içinde ödendiğini ifade eden Asa, ?Marmarabirlik, son 5 yıldır ürün bedellerini neredeyse peşin öder duruma gelmiştir. Geriye kalan % 40´lık ödemeyi de bir kuruş bile kredi kullanmadan, kendi öz kaynaklarımızla 19 Şubat´ta yapacağız. Son ödeme ile birlikte ortaklarımıza borcumuz kalmayacaktır.? dedi.
Başkan Asa, Marmarabirlik´te 2010 yılından bu yana her yıl üreticiye gübre ve zirai ilaç desteği verdiklerini de belirterek şu bilgiyi verdi: ?Ürün alımlarımız bitti, ödemelerimiz de tamamlanmak üzere ancak Marmarabirlik´in üreticisine verdiği destek bununla sınırlı kalmıyor. Bu yıl da ortaklarımızın ihtiyacı olan gübre ve zirai ilaç dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Bir taraftan ürün bedeli ödemeleri devam ederken, diğer taraftan ortaklarımıza bir sonraki yılın ürün bedellerinden kesilmek üzere toplam 34 milyon liralık kredi tahsisatında bulunduk. Ortaklarımızın da gerek ödemelerdeki olumlu tabloyu, gerekse kredi tahsisatındaki destekleri göz önüne alarak kurumuna sahip çıkmaları gerekmektedir.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Marmarabirlik ödeme Şubat
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false