Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarabirlikten, eski ortaklarına zeytin dalı

Marmarabirlikten, eski ortaklarına zeytin dalı

Hedef büyüten ve satışlarını sürekli artıran Marmarabirlik, ana sözleşme gereği geçmişte üyeliğine son verdiği ortakları için af kararı aldı.

Hedef büyüten ve satışlarını sürekli artıran Marmarabirlik, ana sözleşme gereği geçmişte üyeliğine son verdiği ortakları için af kararı aldı.
Kısa adı Marmarabirlik olan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Hidamet Asa, yönetim kurulunun yaklaşık bir aydır sürdürdüğü çalışma sonucunda karara bağladığı uygulamaya ilişkin bilgi verdi. Asa, ana sözleşmeye göre 3 yıl üst üste bağlı oldukları kooperatiflere ürün teslim etmeyenlerin ortaklıklarının sona erdirildiğini, ayrıca veraset yoluyla üyeliğini devam ettirmeyenler bulunduğunu hatırlattı. Asa, ortaklığın yeniden sağlanabilmesi için gereken koşulları şöyle aktardı:
"Çıkarma tarihinden itibaren en az üç yıl geçmiş olması; Çıkarılma sebeplerinin ortadan kalkmış olması; Bir defaya mahsus olmak üzere kooperatife tekrar üye olunması; Kooperatife tekrar gireceklerin çıkarılma tarihinde ödemiş oldukları ortaklık payı tutarından az olmamak üzere taahhütte bulunmaları ve bu miktarı taahhütlerine mahsuben kooperatife nakden ödemeleri şarttır."
Asa ayrıca, 1 Ocak 2003 tarihinden sonra ölen ortak varislerinin kooperatife üye olmak için üç ürün dönemi içerisinde müracaat etmesi gerektiği halde çeşitli sebeplerle bu süreyi geçirmiş olan varislerin bağlı oldukları kooperatife 31 Ekim 2011 tarihine kadar müracaatları halinde bir defaya mahsus süre şartı aranmadan ortaklığa kabul edileceklerini söyledi. Başkan Asa, uygulamanın Marmarabirlik`e güç katacağını belirterek, "Yıllarca kooperatiflerinin kahrını çekmiş ortaklarımızı yeniden kazanmayı hedefledik. Marmarabirlik`in gerçekleştirdiği büyüme, bunu gerektirmektedir. Pazarlama konusundaki hedeflerimiz, her bir ortağımızın önemini artırmaktadır" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı