Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarabirlikten kıta harekatı

Marmarabirlikten kıta harekatı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa Avrupa da, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu ise Amerikada pazar arayışında.

Marmarabirlik, dünya pazarlarından daha çok pay alabilmek için kıta harekatı başlattı. 
Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Avrupa`da, başkanvekili Refi Taviloğlu da Amerika`da, daha çok zeytin ve zeytinyağı satabilmek için görüşmeler yaptı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, denetim kurulu üyesi Fevzi İpek ve Pazarlama Satış Müdür Yardımcısı Nebi Sür ile birlikte Avrupa`da kapsamlı çalışma yaptı. 
Heyet, Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre`de görüşmelerde bulundu. Önceki aylarda görüşmelerin yapıldığı, İsviçre ve Avusturya`da ticari faaliyetini sürdüren fakat tüm Avrupa`ya hizmet veren Kreis firması vasıtasıyla Marmarabirlik ürünlerinin İsviçre vatandaşlarına hitap eden pazardaki ulusal zincir market raflarına girmesi sağlandı. 
İsviçre pazarının % 80`ini oluşturan Migros ve Coop marketlerinde Marmarabirlik ürünlerinin satışına başlandığını söyleyen Başkan Hidamet Asa, Denner Discount marketlerinde bulunmak için de görüşmelerin son aşamaya geldiğini söyledi. 
Asa, "Ayrıca, Avusturya`da bulunan Penny marketlerinde de ürünlerimizin satışına on beş gün içerisinde başlanması planlanmaktadır" dedi.
Hidamet Asa, marka bilinirliğinin çok yüksek olmasından raflara girmekte çok zorlanmadıklarını ve hedeflerinin tüm Avrupa`daki ulusal zincir market raflarına girmek olduğunu belirterek "Etnik pazar dışında özellikle de o ülkenin vatandaşlarının alışveriş yaptıkları ulusal zincir marketlerin rafında yerimizi alarak yeni pazarlara ve tüketicilere ulaşmak istiyoruz. Ayrıca, Avrupa`da kuracağımız altyapı ve temsilcilikle Marmarabirlik`in önümüzdeki yıllarda Avrupa`ya yapacağı ihracatı artırmayı hedeflemekteyiz.
 Taviloğlu, Amerika`da 
Marmarabirlik`in kıta harekatının ikinci aşaması Amerika`da gerçekleşti. 
Marmarabirlik, dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olarak bilinen ve Washington DC`de 58.`si düzenlenen 2012 Yaz Fancy Food & Confection Show Gıda Fuarı`na, ABD Bayiisi Vintage Food Corp. firması ile ortaklaşa katıldı.
Fuarda Marmarabirlik`i, yönetim kurulu başkanvekili Refi Taviloğlu, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Sayın ve Hüseyin Peker ile Pazarlama ve Satış Müdürü Tuncay Kural temsil etti.
80 ülkeden 2 bin 250`ye yakın firmanın katıldığı bu fuarda 100 bine yakın ürün sergilendi. 
Marmarabirlik`in, tüm ürün çeşitlerinin sergilendiği standını çok sayıda firma temsilcisi ve tüketici ziyaret etti. Dünyanın her yerinden tüketiciye ürün tadımı yaptırıldı.
Marmarabirlik`in Amerika`ya yönelik hedefi ise bayi Vintage Food Corp. ile birlikte eyaletler bazında bölge bayilik sistemini oluşturmak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı