Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Marmarabirlikten strateji değişikliği

Marmarabirlikten strateji değişikliği

Marmarabirlik dış pazar stratejini yeniledi. Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, ihracatını artırmak için Avrupadaki distribütörlere bağlı alt bayilikler oluşturdu.

Marmarabirlik dış pazar stratejini yeniledi.
Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, ihracatını artırmak için Avrupa`daki distribütörlere bağlı alt bayilikler oluşturdu. Başkan Hidamet Asa, "Marmarabirlik daha çok zeytin satmak zorunda. Daha çok satmalı ki, üreticiden daha fazla ürün alabilmeli" diye konuştu.
Marmarabirlik`in yurtdışı bayileri Başköy Entegre Tesisleri`nde toplandı. Yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte, Marmarabirlik satış ve pazarlama personelinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hidamet Asa, kurumla ilgili özet bilgiler verdi. Asa, 2010 yılında Türkiye`nin en büyük 345. sanayi kuruluşu olan Marmarabirlik`in toplam satışının 29 bin ton, bedelinin ise 174 milyon lira olduğunu söyledi.
Asa şu bilgileri verdi: "2010 yılında, bir önceki yıla göre yurtiçi ve yurtdışı satışlarımızda miktar olarak yaklaşık yüzde 10, ciro olarak da lira bazında yüzde 16 büyüme gerçekleştirdik. İhracatta da, 5 bin 374 ton satışla önceki yıla göre yüzde 13.22 artış sağladık. Döviz getirisi açısından baktığımızda da 21 milyon 355 bin dolar elde edilmiş ve önceki yıla göre yüzde 17.76 artış sağlanmıştır. İhracat yaptığımız ülke sayısı 30`a ulaşmıştır. Kısaca Marmarabirlik küresel ekonomik krizin damgasını vurduğu 2010 yılını yara almadan atlatmıştır" dedi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, 2010 yılında yurtiçinde satış ve pazarlama ile ilgili yeni politikalar çerçevesinde bölgesel yapılanmayı tamamladıklarını, yurtdışında da daha fazla satış için alt bayilikler oluşturduklarını söyledi. Ar-Ge biriminin faaliyetiyle birlikte geçtiğimiz yıl mevcut ürün çeşitliliğini artırdıklarını ifade eden Asa, Karamürsel Tipi, Edremit Çizik, Domat Dolgulu, Domat Kırma, Domat Kokteyl ile Dilimli Siyah ve Yeşil Zeytin üretimine geçilerek piyasaya sunulduğunu anlattı. Asa, bir dünya markası haline gelen Marmarabirlik`in, her yıl ürün çeşitliliğini ve kalitesini arttırdığını, dolayısıyla daha fazla ürün alıp, daha fazla satmaya odaklandığını duyurdu. Marmarabirlik`in pazarlama stratejileriyle ilgili bilgilendirmenin ardından bayiler de görüş ve önerilerini paylaştılar. Toplantının sonunda bayilere anı plaketi verildi, ardından entegre tesisler gezildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı