Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Marmarabirlik yönetime tam destek

Marmarabirlik yönetime tam destek

Mali Genel Kurulda birliğin çalışmaları hakkında bilgi veren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik'in sürekli büyüyen bir kurum haline geldiğini belirterek, 2015 yılında 40 bin ton ürün satışı ve 300 milyon TL ciroya ulaşmayı ve

Marmarabirlik'in 2013-2014 Olağan Mali Genel Kurulu, Başköy Tesisleri'ndeki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurulda, birlik yönetim kurulunun faaliyetleri ile çalışma programı ve bütçe, oybirliğiyle kabul edildi. 8 kooperatiften 290 birlik temsilcisinin katıldığı Genel Kurula birlik ve beraberlik mesajları damga vurdu.
Başkan Asa, Mali Genel Kurul'un açılış konuşmasında, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında olumsuz hava koşulları nedeniyle görülen % 80 rekolte kaybına rağmen, 2014-2015 ürün alım kampanyasında toplam 27 bin ton ürün alımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Asa, son dilimin 16 Ocak'ta ödenmesiyle toplam 116 milyon TL'lik ödeme yapıldığını vurgulayarak, her ortağa en az 1.000 TL olmak üzere, gübre ve zirai ilaç kredi tahsisatı yapıldığını kaydetti.
Asa: Hedefimiz 60 bin ton ürün almak”
Başkan Asa, ürün alımlarının yanı sıra 2013-2014 iş yılında toplam 36 bin 200 ton ürün satışıyla Marmarabirlik tarihinde görülmemiş satış rakamlarına ulaşıldığını kaydetti. Marmarabirlik'in 2009 yılında, satıştan net cirosunun 144 milyon TL'den 265 milyon TL'ye yükseldiğini ifade eden Asa, Marmarabirlik olarak, planlı ürün alımları, düzenli stoklar ve yeni pazarlarla birlikte, 2015 yılında 40 bin ton ürün satışı ve 300 milyon TL ciroya ulaşmayı, hepsinden önemlisi ortaklarımızdan 60 bin ton ürün almayı hedeflemekteyiz. Marmarabirlik'in geldiği konuma baktığımızda, daha fazla ürün alan, daha fazla ürün satan, sürekli yatırım yapan, ortaklarını her alanda destekleyen, zarar etmeyen ve sürekli büyüyen bir kurum haline gelmiştir. Bu başarının temelinde, birlik beraberlik ve Marmarabirlik'e duyulan güven yatmaktadır” diye konuştu.
Asa: Düne kadar borç bugün hibe”
Asa, Marmarabirlik'in ortaklarına daha fazla destek verebilmek amacıyla satış hedeflerinin yanı sıra başta Zeytin Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretme” Projesi olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini kongrede anlatıp, Marmarabirlik, 2005 yılında oluşan vergi borcundan dolayı, düne kadar devlet desteklerinden faydalanamazken, bugün, Entegre Tesisler, Erdek, Orhangazi ve İznik Kooperatifleri için hazırlanan projelerle, TÜBİTAK ve kalkınma ajanslarından, 2.5 milyon TL hibe desteği alınmıştır” açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı