Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Marmara´da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Marmara´da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Marmara İlçesi´nde "15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü? programı düzenlendi.

Marmara İlçesi´nde "15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü? programı düzenlendi.
Marmara Kaymakamlığı ve Marmara Belediyesi işbirliğiyle Saraylar Mahallesi´nde gerçekleştirilen "15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü? programına yoğun katılım yaşandı.
Saraylar Mahallesi Meydanı´nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, silahlı terör örgütünün hain darbe girişiminin unutturulmaması ile unutturulmasına izin verilmemesi ve Türk milletinin destansı direnişini tüm dünyaya haykırmak amacıyla hazırlanan videolar ile coşkulu bir şekilde sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın millete seslenişi dev ekrana yansıtılarak izletildi.
İlçe Müftülüğü hocaları tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. 

Günün anlam ve önemi hakkında katılımcılara hitaben konuşan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmış menfur bir saldırı olarak işaret etti.
Cumhurbaşkanımızın o kara gecede; ?Bu milletin imkanları ile ortaya konmuş olan tankı, topu, uçağı kullanarak milletimizin üzerine gelmenin bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Meydanı onlara bırakmayacağız. Halkın üstünde hiçbir güç tanımadım.? diyerek milleti meydanlara çağırdığını ve Türk Milletinin onurlu duruşunu dünyaya göstermesine liderlik ettiğini ifade eden Başkan Aksoy, ?Türk demokrasisine ve Milli iradeye karşı teşebbüs edilen hain darbe girişimi, ülkemizin bekası için kahraman milletimizin birlik ve beraberlik şuuru ile bertaraf edilmiş, 15 Temmuz gecesi, şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olarak hafızalara kazınmıştır. Cennet vatanımıza ihanet eden FETÖ mensupları ve destekçilerine karşı elde edilen Demokrasi zaferi milletimizin yüreğindeki iman ile cesurca verdiği mücadelenin neticesidir. İhanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet, şanlı gazilerimize sağlıklı ve sıhhatli bir ömür diliyorum. Devletimizin ve Milletimizin baş tacı olan şehit ailelerimize de sabr-ı cemiller niyaz ediyor, Aziz Türk milletimize nice bin yıllar sürecek esenlikler diliyorum.? diye konuştu.
Protokolce yapılan konuşmaların ardından tüm yurt genelinde olduğu gibi saat 00.13´ü gösterdiği dakikada Marmara İlçesi´nde de Sala okundu.
Programa, Marmara Kaymakamı Hasan Uğuz´un yanı sıra ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı