Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Marmara´da telefon dolandırıcılığını polis önledi

Marmara´da telefon dolandırıcılığını polis önledi

Marmara İlçesinde meydana gelen olayda 6 Nisan Cuma günü saat: 11.00 sıralarında Y.Ö (57) isimli emekli vatandaşı telefonla arayan

Marmara İlçesinde meydana gelen olayda 6 Nisan Cuma günü saat: 11.00 sıralarında Y.Ö (57) isimli emekli vatandaşı telefonla arayan ve kendilerini Marmara İlçe Emniyet Amiri ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan dolandırıcılar, Y.Ö. isimli müştekiyi Marmara Ziraat Bankası Şubesi´ne yönlendirip 65.000 lira EFT yaptırdılar. Dolandırıcılık olayının farkına varan Marmara İlçe Emniyet Amiri Mehmet Tunç, konuyla bizzat yakından ilgilenerek banka şubesine gidip EFT yapılan hesabın bloke edilmesini istedi. Marmara polisi tarafından başlatılan yoğun telefon trafiği sonrası dolandırıcılara ait hesap Cumhuriyet Savcılığı´nın emriyle bloke edildi. Dolandırıcıların 4.000 TL çektiği, geri kalan 61.000 TL ise dolandırıcılar tarafından son anda çekilmesinin önlenildiği öğrenildi. Parasının büyük bir bölümünü kurtaran Müşteki Y.Ö ile çocukları ve vatandaşlar Marmara İlçe Emniyet Amiri Mehmet Tunç´a ve ekibine hızlı, duyarlı, dikkatli çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.
Geçtiğimiz Mart 2017 yılında da Erdek´te gerçekleştirilmek istenen telefon dolandırıcılığı olayı o tarihte Komiser Yardımcısı olarak Erdek´te görev yapan Mehmet Tunç ve ekibi tarafından önlenip zanlılar yakalanmıştı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu