Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmara’da AFET Eğitimi verildi

Marmara’da AFET Eğitimi verildi

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce, Marmara İlçesi’nde ‘Afet Eğitimi’ verildi

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce, Marmara İlçesi’nde ‘Afet Eğitimi’ verildi 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile 2021 yılının "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmesini takiben il ve ilçelerde başlatılan ‘Afet Eğitimi’ Marmara İlçesi’nde de gerçekleştirildi. 
Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli personeller; Marmara İlçesi’nde 23 Aralık 2021 Perşembe günü Marmara Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Marmara Belediye Başkan V. Recep Ali Ayaz ve Balıkesir İl AFAD Müdürü Bayram Şahin'in katılımlarıyla, daire amirleri, siyasi parti teşkilatları, kamu personelleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına "Afet Eğitimi" verildi. 
Eğitimde; deprem, sel, heyelan, fırtına, hortum, çığ gibi doğal afetler ile yangınlar gibi acil durumların öncesinde alınması gereken tedbirlerin afetin boyutunu önlemesi açısından önemine dikkat çekildi. 
‘Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler’ ve ‘Deprem Sonrası İlk 6 Saatte Yapılacaklar’ konularının üzerinde durulan eğitimde‘ Afet ve Acil Durum Çantasının olası afet durumu öncesinde hazırlanmasının önemine değinildi. Afete hazırlık, afet anında yapılması gerekenler ve afetler sonrası yapılması gerekenler, arama kurtarma, yangın, ilkyardım, kurtarma teknikleri, sığınaklar ve ikaz alarm gibi konuların teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitim, sivil savunma ve servisleri konusu ile tamamlandı. 
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Marmara’ Eğitimi verildi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli