Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarada vakıf arazi kaosu

Marmarada vakıf arazi kaosu

Marmara adasında CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen halkı bilgilendirme panelinde yaptığı konuşmayla Koçyiğit yine gündeme oturdu.

Marmara adasında CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen halkı bilgilendirme panelinde yaptığı konuşmayla Koçyiğit yine gündeme oturdu. 
CHP Marmara İlçe örgütü tarafından Marmara Adası çay bahçesinde düzenlenen halkı bilgilendirme paneline konuşmacı olarak katılan CHP İGM üyesi İsmet Koçyiğit, yine çarpıcı açıklamalar yaptı.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş`ün de yer aldığı panelde Başbakan Erdoğan`a seslenen Koçyiğit "Camii Şerif vakfı arazilerinin Marmara halkının elinden alınmasına duyarsız kalırsanız,  size kimse oy değil Allahın selamını bile vermez" şeklinde konuştu.
Daha önce de Marmara adasındaki vakıf ve ada arazilerinin peşkeş çekildiğini iddia ederek gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yapan Koçyiğit, bu olumsuzlukların Eylül ayına kadar düzelmesi için bekleyeceklerini, aksi takdirde Marmara İGM üyesi Mustafa Erbil ile birlikte ortak hareket ederek Bölge İdare Mahkemesine dava açacaklarını söyledi. Ayrıca yetkililer hakkında da görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Koçyiğit, "Marmara adasındaki bu talana "Dur" diyeceğiz" sözü verdi.
Koçyiğit, "Ülkemizin topraklarını korumak için hemen hemen her gün gencecik fidanlarımız bir bir şehit oluyor. Fakat Marmara Adasında halkın ortak malı olan vakıf arazileri halkın elinden alınıyor. Bu çelişki değil mi? Benim biricik oğlum şu anda Cudi Gabar dağlarında ülkemizin toprakları için savaşıyor. Bende Balıkesir`in meralarını, ormanlarını korumak için mücadele ediyorum ve edeceğim" dedi.
CHP`nin Dünyada Kurtuluş mücadelesi veren tek parti olduğunu vurgulayan Koçyiğit "CHP`nin kökleri Osmanlı İmparatorluğuna uzanır. Rumeli Hukuk Cemiyeti ve Kuvva-yı Milliye Cumhuriyet döneminde CHP ismini almıştır. CHP`nin kuruluş felsefesi de, emperyalizme karşı ülkemizi savunmak ve Cumhuriyetimizin ortak değerlerini korumaktır. Hepimiz bir`iz. Ne mutlu ki CHP`liyiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false