Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Marmara'nın incisi Erdek turizm sezonundan mutlu

Marmara

Turizmci Seçkin Arslan: “Erdek bu sezon turizmde patlama yaşıyor”

Erdekli turizmci, Kafkas Motel’in sahibi Seçkin Arslan, “Erdek, son 10 yılın en parlak turizm sezonunu geçiriyor. Doluluk oranı çok yüksek. Sektör içinde yaşayan herkes çok memnun” dedi.
İçinde bulunduğumuz sezonun Erdek adına çok parlak geçtiğini belirten Arslan, şu değerlendirmede bulundu:
“Geçen yıl, müsilaj nedeniyle kötü bir sezon geçirmiştik. Ancak bu yıl, Erdek’in tertemiz denizi, doğası ve havası, özellikle İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Eskişehir’den gelen vatandaşlarımızı kendine çekti. Bu arada, Erdek Körfezi’nde balık çeşitlerinin de arttığını memnuniyetle görüyoruz. Önceki yıllarda azalan kalkan ve kırlangıç gibi balıklar da yeniden görülmeye başlandı. Ancak yetkililerden, Erdek Körfezi’nde, başta trol olmak üzere yasak avlanmalar konusunu çok daha iyi denetlemeleridir.”
Arslan, Erdek’e çeşitli konserler için gelen sanatçıların da ilçe turizmine büyük katkılar sağladığını, 1980 yılından beri Erdek Ocaklar’da yaşayan Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncusu Ahmet Mekin ile yaz aylarını Erdek’teki yazlığında geçiren oyuncu Erol Tezeren’in de Erdek’in tanıtımına katkılarının önemli olduğunu vurgulayarak, “Erdek’in, başta Bodrum olmak üzere güney ve Ege’deki turistik yörelerden eksiği yok, fazlası var. Hem de bu yörelere göre daha hesaplı tatil yapma şansı bulunuyor. Tertemiz ve deniz, muhteşem doğa ve oksijen deposu Erdek’e herkesi davet ediyoruz.” dedi.                

Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı